Grupa Fit predstavlja singl Tajna ljubav

0
Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih sastava s kraja osamdesetih godina, riječki Fit, predstavio je novu pesmu sa aktuelnog albuma 2011.

Reč je o numeri Tajna ljubav koja dosledno predstavlja novo studijsko ostvarenje poznatog sastava Fit, nakon singla Ne mogu bez nje koji je već postao pravi hit. Gost u ovoj pesmi je Josip Krošnjak Pepi, klavijaturista još jednog riječkog sastava, Termiti, sa takođe kultnim statusom u ex-YU muzici.

Podsećamo, grupa Fit je u septembru ove godine na radost mnogobrojnih pristalica nakon dvadeset i dve godine objavila treći studijski album, jednostavnog naziva 2011 koji su Fitovci odlučili pokloniti svima postavljanjem na free download sa svog zvaničnog Internet sajta www.fitrijeka.com.

Povratnički album legendarnog benda doneo je zreliji, ali jednako prepoznatljivi power pop zvuk, zapakovan u modernu produkciju te je izazvao pozitivne reakcije i publike i stučne javnosti. Pesme zastupljene na albumu kreirane, snimane i producirane su tri godine u amsterdamskom studiju gitariste grupe Zorka Opačića.

Živim albumom Live uz Rijeku objavljenim 2009. godine Fitovci su pokazali kako ne zvuče nimalo zastarelo i da nisu izgubili svirački entuzijazam i energiju koja ih je karakterisala u prvoj fazi postojanja.

Numere sa prva dva studijska albuma, Uz rijeku (PGP RTB, 1988) i Daj mi ruku (PGP RTB, 1989), popularnih riječana u međuvremenu su stekle kultni status i postale vanvremenski hitovi. Povratak na scenu 2008. godine obeležio je snimanje dokumentarnog filma Rock’nroll je kriv za sve koji je tokom 2011. godine prikazan na filmskim festivalima, a uskoro će se moći videti i na malim ekranima.

Poslušajte pesmu Tajna ljubav:

makonda-tracker