Majk Stern na Pančevačkom džez festivalu

0
U petak, 11. novembra, počinje 14. Pančevački džez festival na kome će po prvi put u Srbiji nastupiti jedan od najznačajnijih gitarista današnjice Majk Stern.

Ulaznice za koncert Majka Sterna, koji će nastupiti u Dvorani Kulturnog centra Pančeva prvog festivalskog dana, 11. novembra, rasprodate su još 31. oktobra.

- Kada sviramo pesme, proširujemo solaže, dosta je tu improvizacija, a energija se oseća u vazduhu... Nadam se da će koncert biti i energičan, ali važno mi je da tu bude i balada, kako bi se postigao balans sa melodijama. Naravno, u ovom bendu su sjajni svirači, Dejv Vekl je za bubnjevima, želim da on svira koliko god je moguće, Bob Malak je neverovatan saksofonista, Kris je sjajan takođe, želim da im dam puno prostora. Takođe, volim da imam rokersku energiju, kao kod Džimija Hendriksa, kada se oseti neka opasna snaga... – izjavio je Stern.

Pored ovog brilijantnog muzičara, na ovogodišnjem Pančevačkom džez festivalu nastupiće izuzetna džez pijanistkinja Lin Arijal i njen Convergence Quartet, kao i sastav Triple Ace, dok će 13. novembra pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića biti održan koncert Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans uz učešće Beogradskih simfoničara i poznatih pančevačkih džez muzičara. Solista na klaviru biće Ivan Aleksijević. Ovaj gala koncert je posvećen poznatom kompozitoru Robertu Hauberu, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Billa Evansa. Poslednjeg festivalskog dana koncert će održati i moderni džez sastav Vladimir Kostadinović New York Quartet.

Nakon zvaničnog programa, drugog i trećeg festivalskog dana u foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 23.30h, biće održani jam sessioni u kojima će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći džez muzičari.

Zahvaljujući naporima oganizatora Festivala, umetničkom direktoru festivala džez umetniku Dušanu Ivaniševićui Kulturnom centru Pančeva, ulaznice za drugo i treće festivalsko veče se mogu kupiti po promotivnoj ceni od samo 200 dinara. Na ovaj način Pančevački džez festival želi da doprinese široj afirmaciji džez muzike i većoj dostupnosti ekskluzivnih kulturnih sadržaja.

makonda-tracker