KKN: Preuzmite Manifest uoči koncerta u DOB-u

0
Uoči velikog beogradskog koncerta 4. novembra u Domu omladine Beograda, bend koji je obeležio poslednje dve decenije srpskog rokenrola Kanda Kodža i Nebojša pridružio se sastavima koji svoju muziku poklanjaju posetiocima sajta ExitMusic.rs

Novo Exit Label izdanje Manifest album je na kojem je bend Kanda Kodža i Nebojša radio tokom jeseni i zime 2010, a snimljen je u novobeogradskom studiju Red Water. Pesme sa novog albuma donose, pored već konstatovane neraskidive veze kafane i rokenrola, recept za tajnu letenja, kao i teme neophodnosti povremenog padanja u svest, eksplozivni obračun sa krizom morala, ali i optimističko dozivanje divnih dana. Novi album je još jesenas najavljen singlom Kafane i rokenrol, kojeg je kritika web magazina Popboks proglasila za najbolji domaći singl 2010. godine. Posle izdavanja CD-a za kuću Odličan hrčak, krajem aprila snimljen je i spot za numeru Pašću u svest.

Koncertna promocija Manifesta zakazana za petak, 4. novembar u sali Amerikana Doma omladine Beograda počinje u 21h, a ulaznice se mogu nabaviti na Blagajni DOB po pretprodajnoj ceni od 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1000 dinara.

Kanda, Kodža i Nebojša je beogradska rok grupa oformljena 1991. Tokom dvadesetogodišnjeg postojanja, KKN su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva. Pesme koje su obeležile jednu celu generaciju sa dosadašnjih šest studijskih albuma, dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast poštovalaca KKN.

Album Manifest  snimila je uigrana petorka koju čine Oliver Nektarijević (vokal), Nenad Pejović  i Janko  Mostarlić (gitare), Bane Dragović (bas) i Vlada Rajović (bubanj).

makonda-tracker