Silicone Soul ponovo u Beogradu 12. novembra

0
Popularni škotski DJ tandem Silicone Soul nastupiće 12. novembra na velikoj žurci u beogradskoj hali BEKO u Bulevaru vojvode Bojovića 6, preko puta Zoološkog vrta.

Duo koji čine Graeme Reedie i Craig Morrison imaju kultni status kod ovdašnje publike, a ovog puta dolaze povodom proslave 20 godina rada prestižne izdavačke kuće Soma Records iz Glazgova. Domaću podršku pružiće legendarni novosadski DJ Fakir (Noise Destruction) i beogradski DJ Bokee (Kinetic Vibe). Ulaznice se trenutno prodaju po ceni od 700 dinara u Bilet centru na Trgu republike, te u prodajnim mrežama Card servisa i Eventima.

Veliki jubilej svetske elektronske scene obeležen je nedavno i aktuelnim boks-set izdanjem Soma Records: 20 Years koji čine tri kompilacijska albuma, od kojih je jedan i studijski miks koji su za ovu priliku uradili upravo Silicone Soul.

- Da budemo iskreni, bilo je to krajne zahtevno, staviti celih 20 godina muzike u 80 minuta. To je istinska privilegija i čast kada nam jedna prava institucija, kakva je Soma, traži da obeležimo njen muzički katalog koji je takvog kvaliteta - izjavili su nedavno popularni Silikonci za magazin Ibiza Spotlight.

Neodvojivi deo dvodecenijske priče najvećih klupskih podijuma i festivala, kojima je popularna Soma redovno pružala antologijske numere, svakako je i njihova kolosalna house himna Right On.

Na prvom disku, jednostavnom nazvanom Classics, Silicone Soul se tako nalaze među 11 odabranih, gde su i producentska imena iz superteške kategorije kao što su Daft Punk, Slam, Funk D Void ili Samuel L. Sessions.

Tokom tih 20 godina, Silicone Soul su objavili četiri studijska, četiri kompilacijska albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću Darkroom Dubs, osvojili prvo mesto britanske top liste, upisali nekoliko najvećih nagrada u plesnoj muzici, a usput i odbili da se pojave u hit emisiji BBC-a Top of the Pops!

Momci iz zatamnjenih klubova kišovite škotske metropole trenutno prikupljaju remikse na konkursu za reizdanje svog velikog hita Feelin’ Blue koji će biti deo kolekcije njihovih remiksovanih singlova čiji se izlazak očekuje u januaru predstojeće godine. Graeme i Craig ujedno rade na svom petom albumu za Soma Quality Recordings kako je puni naziv legendarne etikete iz Glazgova čiji će se 20. rođendan slaviti 12. novembra i u Beogradu!

 

makonda-tracker