Galija dve večeri zaredom oduševila publiku

0
Legendarna niška grupa Galija na čelu sa frontmenom Nenadom Milosavljevića u nedelju uveče okončala je trijumfalno, nakon skoro tri časa i dva bisa, drugi slavljenički koncert pred prepunim i ekstatičnim Sava centrom u Beogradu
Foto: Mića Jović
Foto: Mića Jović

Posle prvog koncerta u subotu uveče sa zvanicama i brojnim poznatim gostima, grupa iz Niša je 35 godina rada proslavila i drugim Sava centrom, oslonivši se u nedelju skoro isključivo na sopstvene snage što je rezultovalo daleko opštenijom atmosferom, još raspoloženijom svirkom i većim brojem izvedenih pesama.

Kao i prve večeri koncert je počeo sa Gospom, baladom sa debitantskog albuma Prva plovidba (1979), a sledila je Noć, Da me nisi i Sloboda.

Najavljen kao čovek koji je obeležio karijeru Galije u osamdesetima, Žan Žak Roskam ponovio je i u nedelju odličnu partiju, najpre otpevavši sa Nešom Galijom veselu Ljubavnu pesmu, da bi potom zasjao gitarskim umećem u Koraku do slobode.

Neša Galija je sam sa akustičnom gitarom briljirao u Burnoj pijanoj noći malo kasnije u dirljivoj pesmi Mlada, lepa i pametna, a uz orkestar Stanislav Binički u Ja nisam odavle i Od kad te nema.

Galija je publiku iznenadila svojom starom obradom Sanjam legendarnih sarajevskih Indeksa, a u velikom finalu sledile su pesme Na tvojim usnama, Da li si sanjala, Seti se maja, a dvorana je eksplodirala uz Trube, Dodirni me i Kotor.

Ovacije Sava centra, u kome su svi poustajali na noge, vratili su na prvi bis Nešu Galiju, pevača Predraga Milosavljevića, gitaristu Dragutina Gutu Jakovljevića, bubnjara Bobana Pavlovića Čarltona, gitaristu Miloša Krstića, basista Sinišu Pavlovića Stenlija, i klavijaturiste Ivana Ilića i Gorana Antovića.  

Dvorana se orila od horskog pevanja uz Skadarsku i veličanstvenu baladu Još uvek sanjam, dok je koncert završen posle drugog bisa na kome je Galija izvela sa aktuelnog CD albuma Mesto pored prozora (2009) naslovnu i pesmu Zločin i kazna.

- Mogli smo ovako do jutra - rekao je na kraju Neša Galija.

makonda-tracker