Majk Stern na Pančevačkom jazz festivalu

0
Jedan od najvećih džez gitarista današnjice Majk Stern, nastupiće sa svojim bendom u okviru 14. Pančevačkog jazz festivala koji će se održati u Kulturnom centru Pančeva od 11. do 13. novembra

Mike Stern Band featuring Dave Weckl koncert će održati prvog festivalskog dana 11. novembra, a sa Sternom i Daveom Wecklom (za bubnjevima) nastupiće i poznati jazz muzičari Kris Min Doki (electric & acoustic bass) i Bob Malach (saksofon).

Tokom 30 godina duge karijere, puno inovativnih i uticajnih albuma, pet nominacija za Grammy nagrade, Majk Stern se etablirao kao jedan od najznačajnijih jazz gitarista i kompozitora svoje generacije.

Rođen je u Bostonu januara 1953. godine, a odrastao u Vašingtonu (DC), da bi se kasnije vratio u svoj rodni grad kako bi završio Berklee College of Music. Već sa 22 godine svirao je u čuvenom sastavu Blood, Sweat & Tears, a nešto kasnije, od 1979. do 1980. godine, i sa Bilijem Kobamom. Nakon toga se na poziv Majlsa Dejvisa seli u Njujork kako bi odigrao jednu od glavnih rola u njegovom povratku na muzičku scenu u bendu u kome su pored njega svirali basista Markus Miler, bubnjar Al Foster, perkusionista Mino Cinelu i saksofonista Bil Evans.

Prvi solo album Neesh objavio je 1985. godine, a već sledeći Upside Downside (1986) izdala je poznata izdavačka kuća Atlantic za koju je Stern objavljivao do 2001. godine. Čak pet puta nominovan je za Gremi, a 1993. godine je osvojio titulu Best Jazz Guitarist of the Year po kritičarima i čitaocima renomiranog časopisa Guitar Player. Na Jazz festivalu u Montrealu dobio je 2007. godine izuzetno značajnu nagradu Miles Davis Award .

Mike Stern je u svojoj karijeri svirao i snimao sa velikim brojem poznatih jazz muzičara, a ovog brilijantnog muzičara prvi put u Srbiji moći ćete da vidite na Pančevačkom jazz festivalu 11. novembra.

Ulaznice za koncert Mike Stern Banda mogu se kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva po ceni od 1.000 dinara od petka 14. oktobra.

Zbog velikog interesovanja za nastup maksimalan broj ulaznica koje će jedna osoba moći da kupi su dve (ulaznice će se prodavati samo uz ličnu kartu), neće biti moguća rezervacija ulaznica, jer je broj karata je ograničen.

Radno vreme blagajne Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4): ponedeljak - sreda od 9 do 22 h, četvrtak - nedelja od 16 do 22 h.

makonda-tracker