Hladno pivo održalo spektakularan koncert u zagrebačkoj Areni

0
Pank-rok sastav Hladno pivo regionalnu turneju, na kojoj stižu 2. decembra u Halu sportova u Beogradu, počeo je u petak uveče na domaćem bunjištu spektakularnim koncertom u Zagrebačkoj areni, pred preko deset hiljada posetilaca.
Foto: Vedran Metelko
Foto: Vedran Metelko

- Ovih dana bilo je pitanje novinara da li je normalno da jedan pank bend svira u Areni? Mi ćemo dokazat' da je to najnormalnija stvar - obećao je negde na početku koncerta frontmen Mile Kekin zagrebačkoj publici šarolikog generacijskog sastava, od vršnjaka članova Hladnog piva do srednjoškolaca i starijih osnovaca, (a bilo je i sitne dečice od šest-sedam godina!).

Bend iz zagrebačkog naselja Gajnice, posle Doma sportova (10.000 posetilaca) i jezera Jarun (25.000) prethodnih godina, odlučio se da za početak turneje povodom novog CD albuma Svijet glamura pokori jedinu preostalu veliku dvoranu u rodnom gradu, i to žestokim dvoipočasovnim koncertom okončanim sa dva poduža, pobedonosna bisa!

Izlazak momaka iz Hladnog piva pred publiku dočekan je urnebesnim vriskom Arene, a koncert su otvorili, odeveni u cirkuska odela, kao na omotu albuma i u spotu Svijet glamura, i to prigodno novim pesamama Kirbaj i kotlovina i Ima da te lajkam.

Na bini ukrašenoj cirkuskim šatorom i faličnim neonskim natpisom Svijet glamura, Pivo je prašilo moćno i nabrijano Bački Zagre..., Kaže stari, Pravo ja, Slobodan pad, Džepni Bog... praćeni frenetičnom publikom, koja je horski u svakoj pesmi pomagala Miletu, odevenom kao Napoleon.

Pojačani duvačkom sekcijom, harmonikašem i violončelistom, Hladno pivo je spektakl pojačalo i vizuelno upečatljivim ispaljivanjem stubova dima, a tu je bio Šokijev osvetljen bas, Zokijevo sviranje gitare uz pomoć limenke (!) i Subin bubanj na podignutoj platformi.

Posle velikog finala sa Pitala si me i Ezoterijom, uzavrela atmosfera u dvorani je pojačana dozivanjem publike da se Pivo vrati na binu, što je i učinjeno za prvi bis i Sreću, Politiku, Samo za taj osjećaj i Planetu.

Bend je u petoj brzini, uz prasak zaključio drugi bis i koncert sa Ne volim te i Supermenom, nakon kog je Mile rekao:

- Ja sam se večeras počeo osjećati kao Supermen. Hvala ljudi na tom osjećaju! - a poslednja stvar je, naravno, bila Nije sve tako sivo.

- Bio je jedan od najboljih koncerata u našoj karijeri, koncert koji ćemo pamtiti. Bila jer to jedna grupna katarza, osjećam se 25 kila lakši, a ne znam da li sam toliko smršavio - rekao je nakon koncerta pevač Piva.

Priznavši da je u Zagrebu bilo par sitnih pogrešaka (neminovnih na početku ovako tehnički zahtevne turneje), Mile je najavio da će one do 2. decembra i beogradske Hale sportova biti ispravljene:

- Tamo će sve biti savršeno!

makonda-tracker