Sajsi MC: Rođendanski koncert u Parobrodu

0
Ivana Rašić poznatija pod svojim umetničkim imenom Sajsi MC u sredu 12. oktobra od 20 i 30 časova proslaviće svoj rođendan besplatnim nastupom u Kulturnom centru Parobrod

Posle 800.000 pregleda spota za pesmu Mama na sajtu YouTube i 5000 prijatelja na Facebooku, ne postoji više niko ko je mlađe generacije, a da ne zna ko je Sajsi MC. Ona je direktna, eksplicitna sa više značenja od svog imena. U vremenu postpuritanizma ona je iskreni miks subverzije i fashion pojave, stoga je pred njom ne treba niti začepiti uši, a ponajmanje je ignorisati.

Ivana Rašić (Sajsi MC) diskografski je debitovala pre godinu dana sa Daleko je Dizni. Nakon Bičarki ne samo da je postala ravnopravna u surovom hip-hop društvu, nego gotovo usamljena na toj sceni. Sajsi MC zna isto što i svi ostali, ali svoje misli ne stavlja u rukavice i metafore. Rašićeva govori slengom ulice, manipulišući dnevnim društvenim pojavama i karakterima, a repertoar je klasični stripovski noir ne samo beogradske nego i provincijske generacije dvadesetogodišnjaka.

makonda-tracker