Japanska trešnja za dve violine i gudački orkestar

0
Pod pokroviteljstvom Ambasade Japana i kompanije Japan Tobacco International, kamerni orekstar Simfonijeta iz Beograda i gradski ženski hor Barili iz Požarevca nastupili su na Muzičkoj večeri srpsko-japanskog prijateljstva, zajedno sa specijalnim gostima iz Ja

Program je u čast prijateljstva izmedju Srbije i Japana koncipiran tako da dirigenti iz Srbije, Katalin Tasić i Aleksandar S. Vujić, diriguju japanskim izvođačima, a dirigent iz Japana srpskim izvođačima.

Na koncertu je premijerno izvedena kompozicija Komad za gudače Takasija Nakamure, ali i čuvene kompozicije J. S. Baha, A. Korelija, Dj. Botesinija, kao i A. S. Vujića. Takođe, ljubitelji i poštovaoci klasične muzike imali su jedinstvenu priliku i čast da čuju i suprugu japanskog ambasadora, Madam Ecuko Cunozaki koja je nastupila na violini, i Satoru Kurosavu predstavnika JICA kancelarije u Beogradu koji je takodje nastupio na violini.

- Rado sam prihvatio poziv Ambasade Japana i kompanije Japan Tobacco International da dodjem ponovo u Srbiju, jer odavde nosim mnogo divnih uspomena. Veoma mi znaci to sto je moja kompozicija Komad za gudače, posvećena gospođi Ecuko Cunozaki, doživela svetsku premijeru bas u Beogradu. Koncert je odlično prošao, mislim da je publika uzivala – rekao je Takasi Nakamura, dirigent, tenor i kompozitor iz Japana.

TAGOVI: koncert
makonda-tracker