Red Bull MC Battle: Traži se najbolji MC

0
Osmog oktobra u Domu omladine u Beogradu biće održano jedno od najvećih takmičenja u fristajl hip hopu pod nazivom Red Bull MC Battle.
foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool

Dešavanje Red Bull MC Battle premijeru je imalo prošle godine u Sarajevu. U 2011. godini, pored Bosne i Hercegovine, takmičenje se širi na Srbiju i Hrvatsku. Veliko regionalno finale biće održano 22. oktobra u Sarajevu.

Red Bull MC Battle mladim MC-jevima pruža priliku da se predstave u borbi jedan na jedan i dokažu svoj talenat i umeće fristajlinga. Prošle godine turnir je održan u Bosni i Hercegovini, a veliko sarajevsko finale biće zapamćeno po fantastičnoj atmosferi. U 2011. godini Red Bull MC Battle se održava na regionalnom nivou u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, s velikim finalom 22. oktobra u Sarajevu.

Svi mladi MC-jevi, momci i devojke, koji smatraju da su dorasli izazovu treba da pošalju svoju prijavu na e-mail mcbattle@redbull.rs. Prijava treba da sadrži: audio ili video demo snimak (ili link na kojem se isti može preuzeti), ime, prezime, nadimak, grad iz kojeg MC dolazi i kontakt telefon. Rok za prijavu je 28. septembar 2011. Na osnovu pristiglih prijava žiri će odabrati 16 najboljih takmičara, koji će se 08. oktobra 2011. godine u Domu omladine boriti za krunu najboljeg srpskog fristajlera.

Šesnaest najboljih MCjeva takmičiće se jedan na jedan po sistemu eliminacija po određenim pravilima, dok će bitove na finalnom takmičenju u Beogradu davati DJ Raid iz Švajcarske, a konačnu presudu o pobedniku izreći će žiri u čijem su sastavu Timbe, Struka i Relja.

Nakon finala i proglašenja pobednika, najboljih 5 takmičara odlaze na okršaj sa najboljim MCjevima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će se održati u Sarajevu 22. oktobra 2011. u Domu mladih.

makonda-tracker