Loran Garnije ponovo u Beogradu

0
Francuski producent Loran Garnije predstaviće uživo svoj novi projekat pod nazivom Live Booth Sessions u subotu, 24. septembra u Beogradu.

Četvoročasovni nastup u pratnji klavijaturiste Bendžamina Ripera i kultnog pariskog producenta Stefana Scan X Drija, održaće se u adaptiranom prostoru nekadašnjeg fabričkog depoa u Travničkoj 3, pored zgrade Geozavoda. Ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 990 dinara može se rezervisati na sajtu www.gigstix.com.

Nakon završetka prošle svetske turneje Tales of a Kleptomaniac, na kojoj je nastupao uživo sa bendom i u Beogradu, neumorni Garnije ovaj put kreira novi koncept, odnosno apsolutan miks svog 25-godišnjeg bavljenja muzikom.

- Posle 18 meseci na turneji sa bendom, shvatio sam da mogu jednako da uživam nastupajući uživo na festivalima ili kao DJ u klubu. Posle toliko koncerata, poželeo sam da se vratim svojim klupskim korenima kao DJ, ali je ideja da ponovo budem sam iza pulta delovala nemoguće. Zašto onda jednostavno da ne spojim te dve stvari - reči su kojima je 45-godišnji producent iz Pariza objasnio ideju za projekat Live Booth Sessions.

Pored svog osnovnog značenja, u skraćenici L.B.S. kriju se i početna slova, kako Garnijeovog imena, tako i dvojice umetnika koji sa njim kreiraju klupske plesne taktove uz punu euforičnost nepredvidivih nastupa uživo. Bendžamin Riper uživo prati Garnijea na seriji kultnih klavijatura koje su obeležile modernu muziku i daje koncertnu dimenziju izvođenju numera kao što su The Man With The Red Face, Crispy Bacon ili Acid Eiffel. Garnijeov stari saradnik iz ranih dana legendarne izdavačke kuće F Communications, producent Stefan Scan X Dri upravlja različitim ritam mašinama kojima daje novu formu i plesnu energičnost pažljivo odabranoj set listi.

- Jedna stvar je sigurna – klupski podijum ne laže - priznaje jedan od najpopularnijih disk džokeja svih vremena i dodaje:

- Želim da budemo publici mnogo bliže nego na festivalima, da pred njima i sa njima stvaramo novu muziku koja će iz tih nastupa dospeti na moja buduća izdanja.

 Na sličan način, kroz višedecenijsku interakciju sa publikom, Garnije je već ispisao priču o tehno kulturi u knjizi Electrochoc, prevedenoj i na srpski, a čija se filmska verzija uskoro očekuje. Autor šest albuma i desetina singlova od početaka u mančesterskom klubu Hacienda krajem 1980-ih, uspevao je da u kontinuitetu pomera granice elektronske muzike širom sveta.

U Beogradu je prvi put nastupio 1995. godine kao jedan od prvih stranih umetnika koji nije mario za tadašnje sankcije, što mu je na ovdašnjoj sceni obezbedilo jedan sasvim poseban status koji Garnije godinama uspešno potvrđuje. Ovaj, kao i svaki put dosad, dolazi sa nečim novim: Live Booth Sessions.

 


 

makonda-tracker