Nova kategorija na MTV Video Music Awards – Najbolji spot sa porukom

0
MTV je danas predstavio prvu društveno angažovanu kategoriju na MTV Video Music Awards: Best Video With A Message (Najbolji spot sa porukom) a nominovani su Lejdi Gaga, Pink, Keti Peri, Eminem feat. Rijana, Tejlor Svift i Rise Against, a 28. dodela nagrada pr

Ova specijalna kategorija slavi moć muzike i socijalnog aktivizma i takođe veliča umetnike koji su napravili muzički video sa pozitivnom porukom, u nameri da podignu svest o ključnim problemima sa kojoma se suočava današnja omladina.

Mnogobrojni umetnici su tokom prethodne godine na raznovrsne načine pružali podršku ugroženoj omladini, suprostavljali su se diskriminacije LGBT-a i podržavali su jačanje samopoštovanje. Na sve ove probleme je MTV skretao pažnju preko svoje kampanje protiv nasilja i zlostavljanja na internetu A Thin Line, lansiranoj u decembru 2009., a sada i preko ove posebne 2011 MTV Video Music Award kategorije.

- Tokom prethodne godine značajan broj umetnika koristio je svoju muziku kao sredstvo za istraživanje svojih veoma teških, ličnih iskustava i problema sa kojima su se suočavali, i za stvaranje muzičkih spotova sa jakom porukom, koji su inspirisali milione njihovih fanova - rekao je predsednik MTV-a Stiven Fridman.

Svaki nominovani spot za Best Video With A Message kategoriju, izabran je preko MTV Act - MTV online platforme, napravljene s ciljem da navede mlade da učine život lepšim i preko koje publika MTV-a može da sazna više i da preduzme nešto povodom nekih od problema današnjice.

Gledaoci od danas mogu da glasaju za Best Video With A Message tako što će posetiti vma.mtv.com.

Evo nominovanih za 2011 VMA Best Video With A Message:

Pink F****** Perfect

P!nk prikazuje nesigurnost osoba koje su se nekada osećale bezvredno i nesavršeno.

Lejdi GagaBorn This Way

Majka Monstrum rađa dete svetu bez predrasuda, osuđivanja i sumnjanja u samog sebe.

Keti PeriFirework

Kalifornijska devojka slavi varnicu i originalnost koja leži u svakome.

Eminem feat. RijanaLove The Way You Lie 

Njih dvoje prikazuju bol i užas nasilja u porodici.

Rise Against – Make it Stop (September’s Children)

Rise Against podseća LGBT tinejdžere koji su na ivici da će biti bolje.

Tejlor SviftMean

Tejlor Svift upozorava negativce da ih njihova zloba nikuda neće odvesti.

Gledaoci mogu da glasaju za glavne VMA kategorije, uključujući i kategoriju Najbolji novi izvođač (Best New Artist) online na vma.mtv.com ili na m.mtv.com putem mobilnog telefona. Prenos dodele MTV Video Music Awards 2011. biće dostupan potencijalnoj publici od preko 1,2 milijarde ljudi preko MTV-jeve globalne mreže od više od 60 kanala koji dosežu do više od 640 miliona domaćinstava širom sveta i putem preko 200 MTV-jevih digitalnih medija.

Da biste pogledali snimak najvećih trenutaka prošlogodišnje dodele, dobili potpuni popis prošlogodišnjih pobednika, pogledali haljine, zvezde i muzičke komentare sa crvenog tepiha dodele, molimo posetite vma.mtv.com.

makonda-tracker