umesto koncerata za školarce

OSTANI KOD KUĆE - SLUŠAJ MUZIKU! Beogradska filharmonija poklanja program za decu

0

Umesto koncerata za školarce koji su bili planirani za drugu polovinu marta, Beogradska filharmonija poklanja svoj deci i njihovim roditeljima muzičke programe za najmlađe koji se mogu pronaći na sajtu institucije.

foto: promo
foto: promo

Budući da su nastupi orkestra obustavljeni zbog zabrane okupljanja, deca neće ostati uskraćena za muziku jer su edukativno-zabavne kompozicije sada dostupne za istraživanje od kuće.

 

- Svi jedva čekamo da se vidimo ponovo, ali sada je najvažnije biti odgovoran prema sebi i drugima. Filharmonija će u narednom periodu na ovaj način poklanjati svoje sadržaje i poručujemo svojoj dragoj publici - ostani kod kuće i slušaj muziku - kaže direktor Ivan Tasovac.

 

Na zvaničnom sajtuBeogradske filharmonije mogu se pronaći linkovi na kojima se nalaze muzička audio bajka Veštica i meastro, kao i kompozicije u izdanju i izvođenju Beogradska filharmonija za „Moj prvi CD klasične muzike“ - „Karneval životinja“ i Peća i vuk“.

 

Autor priče „Veštica i maestro“ je dirigent Hauard Grifits, dugogodišnji saradnik i čest gost Beogradske filharmonije, a muziku je komponovao Fabijan Kuncli. Filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković Tomić su naratorke u ovoj muzičkoj bajci i decu najpre upoznaju sa čudnim stanovnicima jednog sela - porodicom Gudačkić, Drvenjaković, Limenjaković i Udaraljkić, a potom sa malom vešticom i njenom velikom tajnom koju će otkriti dobri maestro. Ovu kompoziciju orkestar je izvodio tokom prologodišnjih druženja sa decom,  a sada je dostupna svima.

 

“Moj prvi CD klasične muzike” je Beogradska filharmonija izdala 2017. godine. Naratori u čuvenoj kompoziciji “Peća i vuk” Sergeja Prokofjeva su poznati tandem Gorica Nešović i Dragan Ilić, a zajedno sa filharmonijskim orkestrom u izvođenju “Karnevala životinja” Kamija Sen-Sansa učestvuje klavirski LP Duo.

 

 

makonda-tracker