101 Meksikanska u prodaji

0
Box set, koji smo dugo čekali 101 Meksikanska, od juče je u prodaji u Jugotonovoj radnji

Mama Huanita, Vrati se ljubavi moja, Sombrero, Čaša gorkih suza ili La palome, koje izvode Slavko Perović, Nikola Karović, Mišo Kovač, Ivo Robić, Predrag Cune Gojković, samo su neke od numera, koje se nalaze na ovom četvorostrukom izdanju. Cena ovog izdanja iznosi 1.150 dinara.

Kako sam naslov kaže, reč je o numerama meksičkih korena i uticaja nastalih na ex-yu prostorima u proteklih 60 godina, njih 101-oj, okupljenoj na jednom mestu, u box-setu sa 4 CD-a i knjigom od 80 bogato ilustrovanih stranica.

Priča o fenomenu meksičke muzike na ovim prostorima, o tzv. yu – mexu, krije ili otkriva važan krak u stvaranju pop muzike, kakvu danas poznajemo: muziku nastalu na zanesenom slušanju  izvornih marijačija, na prisvajanju i negovanju zvuka jedne daleke zemlje.

Kombinacija ovog žanra s novom zvučnom slikom domaćeg popa - osim poznatih imena koja će mnogi od vas lako prepoznati – 101 Meksikanska posebno osvetljuje ulogu i mesto Dragana Tomljanovića, Nikice Kalođere, Đorđa Novkovića i Zdenka Runjića.

makonda-tracker