Još samo pet dana do Jelen Demofesta

0
Banjaluka je spremna za četvrti Jelen Demofest koji počinje tačno za pet dana, u sredu 27. jula na tvrđavi Kastel

Prvog dana nas očekuje 13 demo bendova koji dolaze iz Gornjeg Milanovca, sa Brača, Iz Beograda, Ljubljane, Novog Sada, Kikinde, Zemuna, Vinkovac, Banjaluke i Zagreba. Za vreme glasanja žirija i sabiranja glasova  na scenu će stupiti bend Prežderani iz Daruvara, prošlogodišnje treće mesto, a nakon proglašenja prvih finalista četvrtog Jelen Demofesta publici će se premijerno predstaviti energična Kelis koja po prvi put dolazi na naše prostore. Afterparty atmosferu zagrejaće Ijan Puli, svetski poznat DJ. Ulaz za prvo i svako veče je deset konvertibilnih maraka ili pet evra, a karte su u prodaji na www.kupikartu.ba ili u DFK u Banjaluci.

Druge večeri goste očekuje 14 demo bendova  iz Pirota, Brčkog, Beograda, Niša, Bitola, Splita, Beograda, Podgorice, Novog Mesta, Sarajeva i Lazarevca. Tri benda će sebi obezbediti mesto na finalnoj večeri. Dok žiri bude glasao predstaviće se pirotski bend Kuriri, prošlogodišnje drugo mesto. Koncertni kraj druge Jelen Demofest večeri rezervisan je za Trickyja, a nakon njega, za dobru zabavu biće zadužen DJ Andy Ward, velikan svetske house scene.

Finalno veče donosi i najviše uzbuđenja. Predstaviće se šest najboljih bendova sa dve takmičarske večeri koji će se boriti za prestižne nagarade festivala. Biće dodeljena i nagrada najperspektivnijem banjalučkom bendu u iznosu od 1500 evra. Finale će biti rezervisano i za predstavljanje albuma prvenca benda Threesome koji je pobedio na prošlogodišnjem Jelen Demofestu. Rezultati glasanja žirija, i pobednik festivala biće saopšten neposredno pre koncerta Skindreda kojem se celi festival posebno raduje. Drum’n bass ritmovi zatvoriće četvrti Jelen Demofest kroz set DJ Big Bud-a i Necone-a.

Dnevni program obeležiće interaktivna radionica na kojoj će se izrađivati instrumenti, svaki dan od 13 do 17 časpba na platou ispred DFK, a pored radionice svoju umetnost predstaviće i strip crtači koji će takođe svakodnevno crtati stripove. Pored crtanja, u Muzičkom pavoljonu imaćemo izložbu posvećenu stripovima koja će biti otvorena prvog dana festivala u 18 časova.

U sklopu drugog dana festivala biće predstavljena knjiga pesama Marka Štromajera, frontmena benda Prežderani u 17 časova u DFK pabu, a treći dan rezervisan je za promociju albuma benda Threesome, i prikazivanje spota koji je produciran od strane prijatelja festivala, muzičke TV kuće MTV u 17 časova u DFK klubu.

 

makonda-tracker