Neno Belan sutra u Beogradu

0
Neno Belan i njegovi Fiumens, uprkos lošem vremenu koje je zavladalo ovih dana, prirediće Beograđanima lepršavu letnju koncertnu feštu sa ugođajem Jadrana zahvaljujući hitovima legendarnih Đavola i njegove solo karijere, u petak u velikoj dvorani Studentskog k
Foto: Marko Poplašen
Foto: Marko Poplašen

Ulaznica košta 1.000 dinara na blagajnama SKC-a i Doma omladine Beograda.

- Beograđani mogu očekivati klasični, standardni, lijepi koncert Nene Belana i Fjumens, pojačan u međuvremenu za par novih singlova Kiša i Nedir nad morem plavim, koji su jako lijepo prošli u Hrvatskoj i nema razloga zašto ne bi isto tako prošli kod naše publike u Beogradu - kaže Belan za sajt agencije Long Play.

Vlasnik đavolskih hitova Sunny Day, Dugo toplo ljeto, Stojin na kantunu, Pričaj mi, Bambina, Cesta preko Zagore, ali i Rijeke snova, Divojke sa juga i Zar više nema nas... prošle godine je upravo u SKC-u počeo tradiciju koncerata kojim dovodi leto u Beograd, a vesele i razdragane Beograđane odvodi mislima i atmosferom bar na par sati na more.

- Isporučićemo i sada veliku količinu pozitivne energije i svi koji žele zaboraviti svakodnevne probleme, neka dođu i zabave se sa nama, jer donosimo dah Mediterana u Beograd! Naši koncerti traju dva i po sata, ali sve ovisi o publici. Nama nije nikakav problem da nastavimo i dalje - poručuje Belan.


Prigodno, u glavni grad Srbije Belan se vraća sa upravo objavljenim novim singl/spotom Nedir nad morem plavim, odličnom pesmom za ulazak u ljetne praznike, za vrijeme kada su aktualne sve konobe, plaže i uvale...a u Beogradu SKC.

- Nedir je vrlo arhaičan dalmatinski izraz koji se više i ne upotrebljava ili je to jako rijetko. Znači 'NEGDJE'. Tekst je napisao Dražen Biočić iz Čiova. U pitanju je ribar pjesnik koji nema ni mobitel ni Internet - kaže Belan za pesmu za koju je muziku radio njegov prijatelj Zvonimir Zrilić, nekada gitarista evrovizijskih pobednika grupe Riva.

Regionalni hit Kiša je rasna belanovska balada za koju je u februaru snimljen spot u Splitu, na trajektu ka ostrvu Braču, i u mestu Pučišća na tom ostrvu, a u više postavki na Jutjubu je stigla do skoro 300.000 poseta.

- Muzika za Kišu je nastala standardno kako radim pjesme, znači imao sam najprije nekakvu melodiju. Onda sam se družio sa Larisom Stojanović, koja piše poeziju, pa mi je pokazala svoje teme i dopala mi se ideja za pjesmu Kiša. Uzeo sam taj tekst, razradio i dodao neke djelove da bi se mogao spojiti sa mojom muzikom - kaže Belan.

makonda-tracker