Ana Popović prvog jula u Beogradu

0
Slavna srpska bluz gitaristkinja nastupiće prvog jula u Sava centru, a 23. u Mostaru na bluz festivalu

Ana Popović, jedina evropska umetnica nominovana za prestižnu nagradu za bluz u SAD, nastupiće sa svojim bendom u rodnom Beogradu, kome je posvetila pesmu My Hometown, prvog jula u velikoj dvorani Sava Centra. Ulaznice za ovaj događaj staju 800, 1000 i 1200 dinara.

Ana je dobitnik prestižne i najstarije nagrade za džez muziku u Francuskoj Jazz A Juan Revelations’ at Juan Les Pines 2003. godine.

U dosadašnjoj karijeri je nominovana je i za sledeće nagrade: Najbolji blues DVD 2005 godine, Najbolji koncertni izvođač, Najbolji ženski bluz umetnik, dok je 2007. godine nominovana za nagradu Bluz umetnik godine.

Njen album Still making History (2007), bio je 19 nedelja na spisku najslušanijih bluz albuma u SAD, dok se CD Blind for Love (2009), nalazio na prvom mestu po slušanosti na radio stanicama širom SAD.

Ana je nominovana za prestižnu britansku nagradu Najbolji bluz umetnik 2010. godine. Do sada je nastupala sa najvećim zvezdama svetske muzičke scene, kao što su: BB-King, Robert Krej, Badi Gaj, Soni Landret, Džoni Lang i mnogi drugi.

makonda-tracker