Darkwood Dub u Parizu

0
Beogradska grupa Darkwood Dub, održala je protekle nedelje dva veoma uspešna koncerta u Parizu.

Darkwood Dub su najpre 21. juna nastupili na platou ispred Kulturnog centra Republike Srbije u okviru manifestacije Svetski dan muzike koji je ove godine obeležen po 30. jubilarni put.

Koncert Darkwood Dub-a ispred KC Srbije, videlo je oko 2.500 ljudi. Ovim koncertom je nastavljeno predstavljanje savremene srpske muzičke scene u Francuskoj, koju KC Srbije već četiri godine unazad promoviše kroz organizaciju koncerata i projekcija spotova, muzičkih filmova…

Iste večeri, u sradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, predstavljeni su i letnji muzički festivali u Srbiji: Nišville Jazz festival, Beer Fest, festival trubača u Guči kao i festival Exit.

Uz projekciju promotivnih filmova, podeljen je i značajan broj brošura i reklamnih kataloga koje je o ovim festivalima uradila TOS na francuskom jeziku.

Do sada su na ovoj manifestaciji kao predstavnici KC učestvovale grupe Kanda Kodža i Nebojša, Lutke, Vrooom, E Play i DJ ejevi Grasshoper i Ewoks.

Drugi koncert Darkwood Dub-a, održan je 23. juna u poznatoj pariskoj koncertnoj sali Le Divan du Monde u organizaciji KC Srbije i Neutron Produkcije. Grupa je energičnim nastupom uspela da zapali parisku publiku i predstavi svoje najpoznatije kompozicije koje su za veliki deo publike bile pravo otkrovenje i iznenađenje.

Gostovanje Darkwood Dub-a u Kulturnom centru Srbije u Parizu podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

makonda-tracker