Humanitarni flamenko koncert večeras u Bitefu

0
Flamenko grupa Nuestra Luz u saradnji sa Bitef teatrom organizuje Humanitarni flamenko koncert 21. juna u 20 časova povodom prikupljanja sredstava za lečenje Darje Kostić, u okviru akcije Devojka koja voli život

Grupa Nuestra Luz se ovim povodom odriče svog honorara, kao i Bitef teatar svoje dobiti sa blagajne, i stavlja na raspolaganje sve svoje resurse kako bi se prikupila neophodna materijalna pomoć za lečenje Darje Kostić koja boluje od hronične bubrežne insuficijencije. Akcija Devojka koja voli život pokrenuta je sredinom marta 2010. godine sa ciljem da se prikupi 70 hiljada evra kako bi Darja otišla u Rusiju na transplantaciju bubrega.

Flamenko grupa Nuestra Luz osnovana je u martu 2010. godine ujedinjenjem  flamenko umetnika iz Beograda. Izvođački sastav grupe čine dve gitare, vokal, violina, violončelo, kahon i 6 plesačica, a pored toga desetak učenica koje pohađaju školu Nuestra Luz. Većina numera koje grupa izvodi je autorskog karaktera, a koreografije su delo poznatih flamenko izvođača kao i članova grupe.

makonda-tracker