Zemlja Gruva i Sevdah Baby na humanitarnom koncertu Kneževa večera

0
Na platou ispred UK Vuk Karadžić 24. i 25 juna od 13 do 19 časova biće održan Sajam humanitarstva pod nazivom Kneževa večera, a na dan otvaranja biće održan i humanitrani koncert posvećen bendu Zvuci srca na kome će učestvovati Prljavi inspektor Blaža, Dejan

Pored predstavljanja programa humanitarnih organizacije, biće priređena prodajna izložba umetničkih predmeta lica sa smetnjama u razvoju, akcija prikupljanja starih stvari i hrane za one kojima je najpotrebnije, predstave i projekcija dokumentarnog filma Orkestar o jedinstvenom bendu Zvuci iz srca.

Humanitarni koncert  koji je posvećen ovoj nesvakidašnjoj rok atrakciji a koju čine muzičari sa posebnim potrebama biće održan prve večeri festivala , 24.juna od 21 čas na sceni Aleksandar Popović. Na koncertu učestvuju:  Prljavi inspektor Blaža, Dejan Cukić, Zemlja Gruva, Sevdah Baby, Sinergija i specijalni gost iznenađenja. Koncert će voditi Igor Brakus a sav prihod od prodatih ulaznica biće poklonjen bendu Zvuci iz srca za kupovinu muzičkih instrumenata.

Bend Zvuci iz srca okupljen je u februaru 2008. godine a sastoji se od šestoro mladih ljudi ometenih u mentalnom razvoju, od kojih su trojica štićenici doma Srce u jabuci iz Jabuke kod Pančeva. Prvi nastup rokeri su imali na splavu Hrabro srce, a zatim su se ređali nastupi u SKC-u, na Terazijskoj česmi, zajednički koncert sa Prljavim inspektorom Blažom i Kljunovima, jedan pravi rok sešn oktobra 2009. godine sa frontmenom benda DLM, pevačem i glumcem Ivanom Jeftovićem, i nekoliko zapaženih nastupa u UK Vuk Karadžić.

Humanitarni koncert, kao i Sajam humanitarstva, organizuje udruženje građana Skylight.

makonda-tracker