Jan Puli i Endi Vord zaduženi za Afterparty na Demofestu

0
Četvrti Jelen Demofest elektrosladokuscima dovodi jednu od najvećih svetskih zvezda elektro scene Jana Pulia koji će nastupiti 27. jula na afterpartiju prve Jelen Demofest večeri, dok će drugog dana publiku zabavljati Endi Vord

Ovaj nemački DJ producent je plovio različitim muzičkim  žanrovima, ali pretežno ga povezuju sa houseom i tech-houseom kojima je sklon dodavati elemente brazilske muzike. Svoju produkcijsku karijeru je započeo 90-ih. Dok je ostatak Nemačke slušao tada najpopularnijii techno i komercijalni trance, Pulia su zanimali dublji i suptilniji oblici elektronske muzike, a uzori su mu bili ljudi koje povezuju sa samim osnivanjem tehna, trojac iz Detroita: Derik Mej Huan Atkins i Kevin Saunderson.

Izdao je nekoliko vrlo uspešnih albuma, a pokrenuo je i svoju izdavačku agenciju. U svojoj karijeri beleži saradnju s bandovima kao što su Daft Punk, The Cardigans i Yello za koje je radio remixeve njihovih pesama, a produkcijskom radu pridodaje i brojne turneje i nastupe širom svijeta. Poslednjih godina beleži brojne nastupe i u regionu a u Banjaluku dolazi po prvi put.

Domaćoj publici je poznat po mega popularnoj obradi jednog od najvećih hitova sa našeg prostora, numere Smejem se, a plakao bih Olivera Mandića.

Pored Jana publiku Jelen Demofesta očekuje i neverovatan nastup jednog od najboljih party di džejeva, Endija Vorde koji će se predstaviti u sklopu druge festivalske večeri.

makonda-tracker