dobra muzika

KONCERTI U ZAGREBU I SPLITU: Zabranjeno pušenje obeležilo 35 godina albuma ''Das ist Walter''

0

Užarena atmosfera i ''staro i mlado'' koje uglas peva hitove stare i preko 30 godina uobičajen su prizor na koncertima Zabranjenog pušenja, a tako je bilo i u petak i subotu uveče u krcatim salama u Splitu i Zagrebu, gde je kultni rok bend obeležio 35 godina od albuma prvenca ''Das ist Walter''.

zabranjeno pušenje
zabranjeno pušenjefoto: Promo

Zabranjeno pušenje, predvođeno Sejom Seksonom, nastupalo je u petak u velikoj dvorani na Gripama u Splitu, a dan kasnije u Domu sportova u Zagrebu.

 

Koncerti su, kako je ovaj bend već navikao publiku, trajali tri puna sata i bili prepuni hitova. Uz frontmena Seju Seksona, publiku su u neprekidno razigranom stanju držali Toni Lović na gitari, Branko Trajkov za bubnjevima, Robert Boldižar na violini, Dejan Orešković na bas gitari i senzacionalna Lana Škrgatić menjajući na svojim veštim prstima saksofon, flautu i klavijature.

 

zabranjeno pušenje
zabranjeno pušenjefoto: Promo

Sejo je, u prepoznatljivom bosanskom stilu, u više navrata okupljene zabavljao šalama i vicevima, a gost na oba koncerta bio je i Dražen Žerić Žera iz Crvene jabuke, koji je otpevao hit ''Možeš imat' moje tijelo''. Posebno dirljivo bilo je i pojavljivanje Musafe Čengića zvanog Mujo Snažni, koji je s bendom snimio prve dve ploče, a u Domu sportova u Zagrebu na gitari je zasvirao ''Zenica blues''.

 

 

Reperka Sassja, s kojom je Pušenje snimila jedan od novih hitova ''Kupi nas Ali'', publici se obratila video porukom i izvinila zbog nedolaska, pošto je kao novopečena majka morala da ostane uz svoju bebu.

 

Zabranjeno pušenje nakon nastupa po Kanadi i splitskog i zagrebačkog koncerta, nastavlja turneju kojom obeležava 35 godina od objavljivanja albuma "Das ist Walter" koncertima u Australiji,gde će početkom novembra svirati u Pertu, Sidneju i Melburnu.

 

 

makonda-tracker