Simple Minds i Marki Ramon glavne zvezde Beer Festa

0
Grupa Simple Minds će u okviru evropske turneje nastupiti na Belgrade Beer Festu 18. avgusta, a dan ranije publiku ce zabavljati Marki Ramon, najpoznatiji kao bubnjar kultnog pank rok benda Ramones

Škotski muzičari predvođeni pevačem Džimom Kerom, poznati su po tome što na živim nastupima uvek prave sjajnu atmosferu. Bend Simple Minds karijeru je počeo krajem sedamdesetih, a proslavio se osamdesetih godina 20. veka albumima Empires and Dance, Sons and Fascination, New Gold Dream, Sparkle in the Rain, kao i hit singlom Don’t you forget about me. Poslednji put u Beogradu su nastupili 2009. godine, kada su promovisali studijski album Graffiti Soul.

U sklopu ovogišnjeg muzičkog programa nastupiće i Marki Ramon. Najpoznatiji kao bubnjar kultnog pank rok benda Ramones i dalje se veoma uspešno bavi muzikom, a ove godine je kao nekadašnji član Ramonesa dobio i Gremi za životno delo. Sa ovim bendom je svirao od 1978. kada su Ramones objavili album Road to Ruin. Na tom albumu  se našao i jedan od najvećih hit singlova  benda I Wanna Be Sedated.  U Ramonesima je ostao sve do zvaničnog raspada benda 1996. godine, osim period 1983-1987. kada nije bio član benda.

Marki se 2009. godine oprobao i u dizajnerskim vodama lansirajući svoju liniju odeće u modnoj kući dugogodišnjeg prijatelja Tommija Hilfigera, a naredne godine izbacio je na tržište sos za pastu Marky Ramone’s Brooklyn’s Own Pasta Sauce. Marki Ramon je već šest godina radijski DJ na Sirius/XM Satellite Radio, gde vodi emisiju Marky Ramone’s Punk Rock Blitzkrieg a početkom 2010. godine Marky Ramone’s Blitzkrieg Bend objavio je prvi singl When We Were Angels.

Krajem maja bend je završio turneju po Latinskoj Americi, a u junu počinju evropsku turneju u okviru koje će nastupiti i na Beer Festu 17. avgusta.

Ulaz na festival će i ove godine biti besplatan, a producent festivala Beogradska kulturna mreža uložiće poseban napor da ove godine pripremi program koji će ne samo održati, već i unaprediti,visoke standarde postavljene prethodnih godina. 

makonda-tracker