Neno Belan dovodi leto u Beograd

0
Nekadašnji Đavol Neno Belan sa svojim Fjumensima održaće 1. jula koncert u bašti Studentskog kulturnog centra, gde će sa publikom proslaviti dolazak leta i doneti Beogradu mirise, zvukove i ugođaj Jadranskog mora. Ulaznica košta 1.000 dinara, a prodaja kreće o

U ispunjenoj bašti SKC-a Belan je prošle godine počeo tradiciju koncerata kojim uvodi Beograđane vesele i razdragane u ljetne praznike i odvodi ih, kako reče, bar na par sati na more. Što nije teško za vlasnika đavolski dobrih hitova kao što su Sunny Day, Dugo toplo ljeto, Stojin na kantunu, Pričaj mi, Bambina, Cesta preko Zagore ili Rijeka snova, Zar više nema nas...


Prigodno, u glavni grad Srbije Belan se vraća sa upravo objavljenim novim singl/spotom Nedir nad morem plavim, odličnom pesmom za ulazak u ljetne praznike, za vrijeme kada su aktualne sve konobe, plaže i uvale...a u Beogradu bašta SKC-a.

- Nedir je vrlo arhaičan dalmatinski izraz koji se više i ne upotrebljava ili je to jako rijetko. Znači negdje. Tekst je napisao Dražen Biočić iz Čiova. U pitanju je ribar pjesnik koji nema ni mobitel ni Internet - kaže Belan, koji je muziku radio sa svojim prijateljem Zvonimirom Zrilićem, nekada gitaristom evrovizijskih pobednika grupe Riva.

Spot za Nedir režiser Vedran Rape je snimio u Baškoj na ostrvu Krku, a u njemu je Belan prikazan kao pravi čovik s mora, obučen u mornarsku majcu na prugice, sa maramom oko vrata, a možda i sa kojom bocom ruma.

makonda-tracker