The Cult snimaju novi album

0
Grupa The Cult pre deset dana i zvanično je potpisala ugovor sa izdavačkom kućom Cooking Vinyl Records, a u realizaciju kreću po završetku turneje u okviru koje će 4. juna nastupiti u Beogradskoj areni.

Bend već piše i snima demo pesme u Witch Mountain studiju u Holivudu, gde će i snimiti nov album. Očekuje se da bude objavljen na jesen ove godine.

Pripreme za beogradski koncert 4. juna već su u toku. Dok ce Bili Dafi deliti garderobu sa ostalim članovima benda, Ian Estberi je tražio da bude sam. Izgleda da je Ian alergičan na određenu hranu, tako da je zamolio da među jelom nikako ne bude ništa što u sastavu ima žitarice, čokoladu ili losos. U garderobi bi trebalo da mu budu ostavljeni najnoviji USA TODAY i International Herald Tribune a i dosta Fiji vode i sokova (energetskih i dijetalnih). Od hrane, dovoljne su grilovane pileće grudi i paradajz. Prostor će osvežavati četiri mirišljave sveće.

Bili Dafi i ostali iz benda biće zadovoljni ako im se ostavi veća količina raznovrsnih slanih grickalica (Tortilla Chips i fresh salsa, kokice sa čedar sirom i slično), energetskih tabli (Odwalla, Cliff Bar ili Kashi) i korpe svežeg voća i povrća.

 The Cult u Beograd dolazi iz Holandije, u petak, dan pre nastupa u Beogradskoj areni, tokom dana.

 She Sells Sanctuary, Love Removal Machine, Rain i drugi hitove odjekivaće u Beogradskoj areni u subotu, 4. juna.

 Mada pod sadašnjim imenom postoji od 1984. godine, Cult je rođen 1981. godine, kada je Estberi osnovao gotik-rok bend Southern Death Cult, nazvavši ga po indijanskom plemenu koje je u 14. i 15. veku naseljavalo deltu Misisipija.

 Estberi je 1983. godine osnovao novu grupu Death Cult, kojoj se pridružio gitarista Bili Dafi, ali je ubrzo iz imena izbacio reč death (smrt), plašeći se loših asocijacija.

 Kupeći mistiku i opsesiju Doors-a, gitarsku orkestraciju Led Zeppelin-a i tro-akordske udare AC/DC, dodavajući elemente post pank gotik roka, Cult je dobio sledbenike u rodnoj Britaniji polovinom osamdesetih sa singlom kao što je She Sells Sanctuary pre proboja na američko metal tržište u kasnim osamdesetim pesmom Love Removal Machine.

 Ulaznice po cenama od 2500, 2900 i 3500 dinara su u prodaji na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bileti centar Beograda, Eventim, Ušće Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.

 Organizatori koncerta su Arena Beograd i Music Star.

 

makonda-tracker