Sastav Skroz desetog juna u Domu omladine

0
Jedna od najzanimljivijih novih rock’n’ roll grupa iz Sarajeva Skroz ponovo gostuje u Beogradu, desetog juna u Domu omladine

Grupa Skroz formirana je 1996. godine, kada su Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi Zabranjenog Pušenja i Top Liste Nadrealista, motivisani širokim opusom pesama Adnana Šarana, odlučili da napuste Zagreb, vrate se u Sarajevo i pokrenu Skroz. Do sada su izdali tri studijska albuma: Skroz (2000), Savršeni Organizam (2004) i Regija (2008).

Adnan Šaran je sigurno jedan od najplodnijih i najzanimljivijih novih kompozitora i tekstopisaca na bosanskoj sceni, a Skroz spadaju u najcenjenije tamošnje rok postave kao jedan od retkih predstavnika gradske kulture u Bosni i Hercegovini.

Trenutno se suočavaju sa sličnim problemom kao i većina grupa širom bivše Jugoslavije - naime, novi materijal koji su pripremili od poslednjeg izdavanja albuma impresivan je kako umetnički tako i količinski, ali grupa nailazi na poteškoće u objavljivanju, zahvaljujući činjenica da rapidno opada broj izdavača. Prvi video spot koji bi trebalo da najavi objavljivanje najnovijeg albuma, još uvek u demo fazi, sprema se za izdavanje u ranu jesen, jeste onaj za pesmu Amerikanac - upravo možete premijerno pratiti na MTV ovaj video snimljen u Sarajevu u saradnji sa Srđanom Žikom Todorovićem, inače prijateljem Adnana Šarana i Virtual Images Productions.

Karte za concert deseog juna u Domu omladine su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

makonda-tracker