Dečja Filharmonija svira u humanitarne svrhe

0
Koncert pod nazivom Šušti, šušti bambusov list biće održann 26. maja na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova. Očekuje se veliki broj zvanica iz javnog života.

Koncert pod nazivom Šušti, šušti bambusov list realizuje Fond Deca deci u saradnji sa Ambasadom Japana, Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) i Dečjom filharmonijom, a pod pokroviteljstvom Nacionalne komisije za UNESCO.

 Deca, članovi Dečje filharmonije sviraju zajedno u orkestru sa suprugom Japanskog Ambasadora, Ecuko Cunozaki  (violina)  i direktorom JICA kancelarije za Balkan (JICA Balkan Office), Satoru Kurosavom (violina).

 Program čini 12 japanskih i srpskih kompozicija klasične muzike. Za dve kompozicije – Šušti, šušti bambusov list (Tanabata; K. Šimofusa, H. Gondo, R. Hajaši), i Pesma morske obale (Hamabe no uta) aranžman je uradio profesor Aleksandar S. Vujić, dok je Trešnjin cvet (Sakura) njegova autorska kompozicija.

Koncert je donatorski i ima za cilj prikupljanje novca  za potrebe stipendiranja dece iz Fonda, obnavljanje muzičke škole u Kraljevu i doniranje opreme Prihvatilištu za smeštaj dece u Zvečanskoj.

Tanabata je japanski festival zvezda, i ovaj koncert će biti svojevrstan festival malih talentovanih zvezda i njihovih velikih japanskih prijatelja. Članovi Dečje filharmonije će steći dragoceno umetničko iskustvo na zajedničkim probama sa Ecuko Cunozaki i Satoru Kurosavom, kojim će publiku mislima i srcem preneti u daleki Japan kojem trenutno svaka podrška znači mnogo.

makonda-tracker