Dodeljene Billboard Music Awards

0
Reper Eminem i mladi Džastin Biber odneli su najviše nagrada na sinoć održanoj dodeli Billboard muzičkih nagrada, dok su za najbolji bend proglašeni Black Eyed Peas
foto: BANG
foto: BANG

Ceremonija Billboard Music Awards održana je u nedelju, 22. maja u sali MGM Grand u Las Vegasu. Posle red carpet uvoda, dodelu nagrada otvorio je nastup u okviru kojeg su Rijana i Britni Spirs zajedno izvele pesmu S&M, tom prilikom je binom letelo perje od borbe jastucima. Rijana je dobila i nagradu za najboljeg ženskog izvođača, dok je u muškoj kategoriji to Eminem. Popularni reper i njegov mlađi kolega Džastin Biber odneli su i najviše nagrada - po šest - dok su za najbolji bend proglašeni Black Eyed Peas. Tri nagrade dobila je Lejdi Gaga, dok sup o dva priznanja su osvojili Keti Peri, Šakira, Kris Tomlin i Train, a po jedno Bruno Mars, Lady Antebellum, Black Eyed Peas, Enrike Iglesijas, Ludacris, Nelly, Neon Trees, Skillet, U2, Will.I.Am i Edward Maya & Vika Jigulina.

Specijalna Millenium nagrada uručena je r’n’b divi Bijonse Nouls, a ovom prilikom pevačici su počast odale mnoge zvezde, dok su govore i nastupe njoj u čast su održali Mišel Obama, Barbra Strejsend, Lejdi Gaga, Bono i Stivi Vonder. Prestižnu Icon nagradu dobio je američki pevač Nil Dejmond.

Pogledajte kako je izgledao nastup koji su izvele Rijana i Britni Spirs:

makonda-tracker