Ola Horhe u Parobrodu

0
Beogradski elektro-akustični duo Ola Horhe održaće besplatan koncert u prostorijama Ustanove kulture Parobrod u subotu, 21. maja sa početkom u 20 časova

Benda Ola Horhe nastao je u Beogradu 2007. godine. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentalista Attack El Robot na bubnjevima.

Već prvi nastup grupe Ola Horhe izazvao je veliku pažnju, a taj koncert izabran je za događaj godine po izboru publike web magazina Popboks 2008. Njihovi prvi snimci su numere Hotel Moskva i Novi Meksiko snimljene za izložbu Molimo vas ne uznemiravajte umetničke organizacije Dezorg iz Beograda. Nastupali su na festivalu dizajna Magdalena u Mariboru, gde su svirali na otvaranju izložbe dizajnera Mirka Ilića, a izuzetno uspešne nastupe su zabeležili na Filmskom festivalu na Paliću, festivalu Dis-Patch u Beogradu, Ljubljanskom klubu Menza pri koritu, festivalu Mikser u Beogradu, Šabačkom letnjem festivalu, Beogradskom letnjem festivalu BELEF, Forest Festu, Refract Festivalu, itd.

Nedavno su snimili svoj prvi album u beogradskom studiju Digimedia, a producent ovog izdanja je Boris Mladenović. Album će u narednom periodu biti objavljen na vinilu u okviru etikete Odličan Hrčak iz Beograda.

Poslušajte kako Ola Horhe zvuče:

makonda-tracker