Metju Dir otvara prvi festival BDW DIZAJNIGHTS

0
U okviru Beogradske nedelje dizajna ove godine prvi put se u saradnji sa MTV kanalom organizuje četvorodnevni muzički festival BDW DIZAJNIGHTS na kome će nastupiti svetske zvezde a otvoriće ga američki muzički producent, DJ i eksperimentalni-pop umetnik Metju

BDW DIZAJNIGHTS planira da postane svetski klupski festival dizajnerske muzike, koji će se redovno održavati za vreme trajanja Beogradske nedelje dizajna u poslednjoj nedelji maja, zahvaljujući svom zanimljivom i bogatom muzičkom programu sa koncertima koji počinju u 22 h i uzbudljivim MTV Afterparty programom do ranih jutarnjih sati.

Čuveni američki DJ Metju Dir je prvi hit singl Hands Up For Detroit izbacio davne 1999. godine, a njegov dugo očekivani četvrti album 2010 Black City, koji predstavlja kulminaciju dugogodišnjeg napornog rada i eksperimentisanja ekskluzivno će predstaviti na BDW DIZAJNIGHTS festivalu. Nakon njegovog nastupa, posetioci će u okviru MTV Afterparty programa čuti švedsku kreativnu grupu Snask i domaći bend Banda Panda Parties.

Londonski pop trio Chew Lips je verovatno najeksplozivniji učesnik BDW DIZAJNIGHTS festivala. Nastupiće u Beogradu u četvrtak 26. maja od 22 časa u Velikoj sali SKC-a. Bend je osnovan 2008. godine i čine ga pevačica Tigs i muzičari Vil Sanderson i Džejms Vatkins. Svoj debi album Unicorn izdali su u januaru 2010. i album je dobio 4 od 5 zvezdica u britanskom muzičkom magazine Q. Zvezda MTV Afterparty programa biće domaći bend Banda Panda Parties.

U petak 27. maja od 22 časa u Velikoj sali Doma omladine svojim virtualnim koncertom publici će se predstaviti legendarna švajcarska elektronska grupa Yello! Grupa koju čine Diter Majer i Boris Blank osnovana je sedamdesetih godina, a postala je poznata u svetu zahvaljujući hitovima The Race i Oh Yeah. Brojne numere ove grupe mogu da se čuju u različitim televizijskim programima, reklamama i filmovima. Zvuk se uglavnom odlikuje neobičnim muzičkim uzorcima, a najviše se oslanjanja na ritam i specifičan glas Dietera Majera. Virtuelni koncert koji nas očekuje je spektakularna poslednja reč HD tehnologije zvuka i slike, podržan live vokalima Heidi Happy, najbolje pevačice sa kojom je Yello ikada sarađivao po rečima Ditera Majera, kao i live performansom Majera i Blanka. MTV Afterparty se seli u klub Magacin, gde će nastupiti bend Banda Panda Parties.

Poslednje večeri BDW DIZAJNIGHTS festivala u subotu 28. maja na 25. spratu PC Ušće, na tradicionalnom partiju kojim se festival zatvara i proslavlja dodela beogradskog Grand Prix Dizajna, publika će imati priliku da čuje i norveški sastav Lindstrom & Prins Thomas. Hans Peter Lindstrom je norveški producent koji nastupa pod nazivom Lindstrom. Često sarađuje sa producentom Prins Tomasom i zajedno čine pomenuti sastav.

Zvezda MTV Afterparty programa će biti poznati austrijski dizajnerski DJ Kristijan Pec.

Ulaznice za sve koncerte mogu da se kupe na sajtu www.eventim.rs i na svim uobičajenim mestima prodaje.

makonda-tracker