Boban i Marko Marković Orkestar u okršaju sa Fanfare Ciocarlia

0
Po prvi put će se dva najpoznatija trubačka orkestra iz Srbije i Rumunije naći zajedno na bini gde će se boriti jedni protiv drugih kako bi pokazali i dokazali ko je bolji i glasniji

Prateći dugu tradiciju trubačkih orkestara od Balkana do Nju Orleansa, ovaj boj će pokazati i odlučiti ko je zaista Kralj. Ideja za ovaj duel postoje već desetak godina.

Fanfare Ciocarlia dolaze iz ruralnih krajeva Rumunije, i od potpuno nepoznatog postali su svetski poznati bend sa  Balkana. S druge strane, svoju svetsku slavu, Markovići su postigli pobeđujući u Guči pojavljujući se u Kusturicinim filmovima, i to ih je i odredilo i stavilo na prvo mesto kao Boban i Marko Marković Orkestar.

Kada su Markovići počeli da nastupaju van Srbijie, čuli su da postoji poznati i popularni trubački orkestar- Fanfare Ciocarlia. Poznato je da je Boban više puta pobeđivao na Saboru trubača u Guči, i zbog ovoga nije vredelo što su Fanfare Ciocarlia sebe odredili kao prvake. Ako uspešni trubač ne bi bio priznat kao broj 1, nikada ne bi mogao da bude miran. S poštovanjem, to je ono što trubač  želi više nego bilo šta na svetu.

I na kraju, i Fanfare i Markovići će se boriti za priznanje, da se zna ko je zaista Kralj, te će tako doci do duela jedan na jedan. U dvoboju tokom više od dva sata oba benda će se boriti na bini. Pobednik će biti deklarisan kao Najveći šampion balkanske trube! Pesnice neće biti korišćene, već naprotiv, svaki orkestar će svirati svoje žestoke i ritmične kompozicije, sa željom da se drugi oduva sa bine. Pobeda se neće određivati nokautom, već reakcijom publike. Ko je zaista pravi kralj balkanske trube?

Ples i ovacije cele Evrope će pokazati, na velikoj turneji u okviru koje će od 15. maja ovaj trubački spektakl posetiti neke od najvećih gradova u Evropi.

 

Poslušajte Fanfare Ciocarlia Manea Cu Voca:

 

Poslušajte Boban Marković Orkestar Hava Naguila:

 

makonda-tracker