Dubioza kolektiv pobednik Euromission-a 2011

0
Novi album benda Dubioza Kolektiv pod imenom Wild Wild East izlazi u septembru 2011. godine za američku izdavačku kuću Koolarrow records. Posle dva albuma na domaćim jezicima, Dubioza se ponovo vraća engleskom jeziku.

 

 

Novi album sastoji se od deset novih pesama, kao i nove verzije pesme Balkan Funk na kojoj na vokalu i trubi gostuje Marko Marković. Čitav album je snimljen, smiksan i masterizovan u periodu januar-februar 2011 u Dubiozinom studiju.

- Ovaj album je korak naprijed u načinu rada, jer nikada do sada nismo uspjeli ostvariti tako visok nivo kreativne interakcije u studiju. Za razliku od prethodnih snimanja, ovaj put smo odlučili da u studiju radimo zajedno non stop i na taj način smo uspjeli uspostaviti energiju koja nas je u kratkom periodu od dva mjeseca dovela do gotovog albuma – kaže bend.

Poslušajet prvi singl, koji se zove Euro Song:


- Mi već godinama pokušavamo preko štele da se uvalimo na eurosong takmičenje ali nikako nam ne prolazi. Zbog toga smo i napisali ovu pjesmu koja u isto vrijeme govori o trenutnim apsurdima Evrope ali i o našim pokušajima da dospijemo do ovog prestižnog takmičenja. Euro Song izvodimo na koncertima od februara i iznenađeni smo sjajnim reakcijama, podjednako i kod domaće i strane publike. Dok smo snimali u studiju, u glavi smo imali jednu drugu pjesmu kojom smo htjeli predstaviti album, ali reakcije ljudi na koncertima jednostavno su odlučile umjesto nas - objašnjavaju momci iz Dubioze.

 

makonda-tracker