gala koncert

KRALJEVI FRULE: Bora Dugić, Teodosi Spasov i Madalin Luka 23. maja pred beogradskom publikom

0

Dom omladine Beograda, uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, predstavlja gala koncert narodnog stvaralaštva koji će biti održan u četvrtak 23. maja od 20h u Kombank dvorani

foto: promo
foto: promo

“Kraljevi frule” je izuzetan projekat koji u formi super-grupe okuplja najbolje muzičare na ovom instrumentu sa Balkana. Ovi majstori će nam se predstaviti svojim solo programima, ali i zajedničkim nastupom, slaveći bogatstvo zajedničke tradicije i individualnu virtuoznost.

 

Pedeset godina rada Bore Dugića (Srbija), magični kaval Teodosi Spasova (Bugarska) i nova sazvučja panove frule Madalina Luke (Rumunija)!

 

Bora Dugić (Đurđevo, 1949.) proslavljeni je srpski muzičar i virtuoz na fruli, narodnom instrumentu koji se smatra jednim od standarda u sazvučju više balkanskih naroda.

 

Dugić ove godine slavi redak jubilej, koga svakako vredi obeležiti, između ostalog i ovim koncertom: 50 godina rada i 70 godina života.

 

Teodosi Spasov (Theodosii Spassov, 1961) slavni je bugarski džez muzičar koji svira kaval, drvenu “pastirsku” frulu sa osam rupa, jedan od najstarijih instrumenata u Evropi, bogat tonovima i tehničkim mogućnostima.

 

Madalin Luka (Madalin Luca) rumunski je umetnik nove generacije, koji donosi svež pristup tradicionalnom instrumentu – panovoj fruli. Tokom karijere hrabro se bavio različitim žanrovima – rumunskom tradicionalnom muzikom, klasičnom muzikom, džezom, world muzikom, a učestvovao je na brojnim festivalima i koncertima u Evropi, nastupajući kako solo, tako i sa različitim bendovima i orkestrima.

 

Ulaznice se mogu kupiti preko mreže Ticket Vision i na blagajnama Doma omladine i Kombank dvorane po cenama od 1000 RSD, 1400 RSD i 1800 RSD.

 

 

makonda-tracker