za beograđane i goste Beograda

TRI HIT PREDSTAVE U PRAZNIČNIM DANIMA: Velike glumačke zvezde na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

0

Često pitamo sebe i prijatelje koje su to predstave kojima ćemo zasigurno biti zadovoljni i koje bi trebalo da pogledamo.

foto: promo
foto: promo

Ovoga puta dajemo vam predloge za dane posle praznika kako bi bili sigurni da ćete biti zadovoljni

 

Nedavno je Branislav Lečić uspešno zamenio velikog Mišu Janketića u ulozi Ljube Vrapčeta u poznijim godinama u hit predstavi Beogradskog dramskog pozorišta „Kad su cvetale tikve“ u režiji Bobana Skerlića. Ovaj izvanredan tekst i potresna istinita priča Dragoslava Mihailovića, više puta zabranjivana zbog tematike koja nije odgovarala vlastima, već nekoliko godina puni sale pozorišta na Krstu. Maestalni Miloš Biković u glavnoj ulozi, sjajni Danica Ristovski i Srđan Dedić u ulozi roditelja, Ivana Dudić, Boda Ninković, Anja Alač, Marko Živić, Nataša Marković, Milica Zarić, Ivan Zarić samo su deo velike glumačke ekipe koja sa ponosom u svojim biografijama ističe uloge u ovom delu.

 

„Kad su cvetale tikve“ priča je o odrastanju u Beogradu,o okolnostima koje ljude teraju da izmene svoje živote zauvek, o humoru starog grada, o ljubavima i prijateljstvima, roditeljskoj žrtvi , dobu Informbiro-a i izlazima koji se pronalaze. Ponekad su oni pravi a ponekad vode u još zamršenije lavirinte. Velika scena Beogradskog dramskog pozirišta 4. maja od 20h može biti vaš izlaz.

foto: promo

Za ljubitelje komedija i ljude koji pozorište poimaju kao izlazak u neko lepše raspoloženje predstava „Transilvanija“ već više od deceniju omiljena je i igra se na kartu više.

 

foto: promo

Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Vuk Kostić, Marko Živić, Vesna Čipčić , Milica Zarić , Nikola Rakočević i Miki Damjanovi maestralno zasmejavaju publiku, ponekad i svojim improvizacijama što je posebno interesantno gledalištu.

 

foto: promo

 

Beogradsko dramsko pozorište poziva zainteresovane da sa posebnim popustom 5. maja od 20h pogledaju ovu predstavu.

 

Poslednji dani kao i život Vladislava Petkovića Disa predstavljeni su u predstavi „Utopljena duša“ a Sergej Trifunović verno je dočarao lik ovog pesnika koji je prošao svakojake golgote a tek nakon smrti postao priznat i poznat što se neretko dešava sa talentovanim ljudima.

 

foto: promo

Predstava je u vrlo kratkom vremenskom periodu nagrađena sa više prestižnih priznanja a uloge tumače i Ivana Zarić, Ivana Dudić, Lako Nikolić i dr. Na repertoaru Beogradskog dramskog je 6. maja na Novoj sceni od 20.30 časova.

 

Kada ne znate kako bi kvalitetno proveli veče pozorište je uvek dobar izbor i izlaz u neki drugi svet i način da pronađete i poneki odgovor za sebe.

 

makonda-tracker