Hladno pivo stiže 16. aprila

0
Zagrebački sastav Hladno pivo objaviće dugoočekivani novi CD album Svijet glamura u subotu 16. aprila istovremeno u Hrvatskoj, Srbiji i ostalim republikama bivše Jugoslavije. U Srbiji je izdavač Metropolis Records/Menart.

Prva u nizu promocija Svijeta glamura, na kojoj će se članovi Hladnog piva družiti sa fanovima i potpisivati diskove, biće održana na dan objavljivanja albuma 16. aprila od 19.00 u kinu Europa u Zagrebu. Uskoro sledi Beograd...

- Nakon četiri godine, hrpe koncerata, stotine tisuća posjetitelja, milijun dobrih trenutaka, nakon što se album Knjiga žalbe već vjerojatno izlizao od količine vrćenja po CD playerima, došlo je vrijeme za novi album Hladnog piva! Predprodukcijsko razdoblje, Hladno pivo i producent Edi Cukerić proveli su na tajnoj lokaciji u šumi smislivši nove pjesme, a potom u Novom Mestu u Sloveniji snimili su 12 koje će naći svoje mjesto na albumu nazvanim Svijet glamura - saopštio je Menart.

Bubnjar Mladen Subošić-Suba otkriva da album zvuči kao da je Frenk Zapa sreo Džonija Keša, pa su navratili na piće kod Darona Malakijana iz System of a Downa, a tamo su baš na ručku bili Til Lindeman iz Rammsteina i Fet Majke iz NOFX-a, i onda su odlučili izbaciti sve frustracije i taman da sve izbace, nailazi Betoven s kanticom steroida.

Frontmen Mile Kekin kaže da se u Svijetu glamura nalaze Severina, kontroverzni gradonačelniik Splita Željko Kerum, stranka Hrvatska demokratska zajednica i Selin  Dion, ali u biti nijedna pjesma nije o njima, oni su sporedni likovi, dio priče.

- Moram reći da je album šarolik ako usporedimo žanrovski i tematski pjesme, ali kada ih svih 12 poslušate od početka do kraja, ipak imate osjećaj da sve spadaju na taj CD. Album je bliži Šamaru nego Knjizi žalbe - kaže Mile.

 

makonda-tracker