Brazilska diva Bebel Žilberto u Beogradskoj areni

0
Međunarodno priznata i Gremi nagrađena brazilska pevačica Bebel Žilberto nastupiće u Beogradskoj areni 18. jula, u okviru novog ciklusa koji pokreće Arena Beograd pod nazivom Arena Sessions

Koncert će biti ekskluzivnog tipa u klupsko-teatarskoj postavci a nov ciklus Arena pokreće sa željom da se afirmišu najtalentovanija svetska imena i muzika različitih žanrova sa akcentom na kvalitet. S tim u vezi, biće predstavljen i koncert ove talentovane brazilske umetnice. Koncert će obilovati i brojnim muzičkim iznenađenjima.

Glas Bebel Žilberto predstavlja magičnu kombinaciju suptilnosti i moćne emocije. Sarađivala je sa mnogim svetski poznatim imenima kao što su Dejvid Brn, Džordž Majkl…

Njen soulful miks brazilske i internacionalne muzike osvojio je svet albumom Tanto Tempo iz 2000. koji je postao najprodavaniji brazilski album u Americi i doneo joj tri nagrade Gremmy.

Bebel je rođena u Njujorku, 12. maja 1966. Njen otac je Žoao Žilberto, ikona bossa nove a mama pevačica Miuša. Uticaj oca obojio je njenu muziku a sa dodatkom elemenata elektronske muzike, Bebel je nasledstvo Bahia muzičara prenela na plesne podijume širom sveta.

Do devete godine, Bebel je nastupila u Karnegi holu sa svojom majkom i Stan Getzom kao i u više mjuzikla.

Njen profesionalni solo debi je bio 1986. godine sa albumom Bebel Gilberto na kome je sarađivala sa Cazuza De, 1991. godine seli se sa Ipaneme na Menhetan. Iz prijateljstva sa Cazuzom nastalo je nekoliko pesama kao što su Eu preciso dizer que te amo, Amigos de Bar, Mais Feliz i Mulher sem Razão.

Umetnica će po drugi put nastupiti u Beogradu, posle koncerta u Domu sindikata 2007. godine. Informacije o visini i početku prodaje ulaznica, biće uskoro objavljene.

 

Poslušajte numeru Bebel Žilberto So Nice (Summer samba):

 

makonda-tracker