Jazzie B u Plasticu

0
U subotu 9. aprila u klubu Plastic nastupiće Jazzie B a pored njega i Mainstream Pressure di džejevi: Ike, Prema i Me-High-Low

Jazzie B je osnivač legendarne grupe Soul II Soul, poznate po planetarnim hitovima poput Back to life, koji je iz britanskih andergraund skladišta eksplodirao u svetski mejnstrim. Naziv ove pesme ujedno je ime pod kojim Soul II Soul od 2004. nastupa po svetskim turnejama.

Od kraja osamdesetih do danas, Jazzie B je radio aranžmane za zvezde kao što su Šinejd O' Konor, čiji je hit Nothing Compares ...To You, obogatio posebnom zrelošću. Public Enemy, Nas, Destiny’s Child i produciranje za čuvenog Džejmsa Brauna, samo su neka od imena iz bogate istorije saradnje Jazzie B-a. Njegov aktuelni muzički rad predstavlja svojevrsno putovanje kroz život i vreme prave britanske muzičke scene. Kao magnat stare škole soula, on i dan danas eksperimentiše sa elektronskim žanrovima i hip hopom, a njegov nastup predstavlja jedinstvenu priliku da se oseti originalan duh londonske DJ scene.

makonda-tracker