Ko sve svira na Trenchtown festivalu

0
Saznajte ko su bendovi koji će nastupiti na Maloj bini ovogodišnjeg Trenchtown festivala koji će se održati od 29. aprila do 1. maja u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića

Blues-trip-hop sastav Goribor mnogi smatraju autorski najznačajnijim regionalnim bendom u poslednjih desetakak godina. Ogoljeni i potresni tekstovi Aleksandra Stojkovića St-a uz upečatljivu muzičku podlogu čija je blues baza veoma vešto nadograđena najboljim iz rock ali i zaostavštine electro muzike, uživo zvuči impresivno autentično i iskreno.

 

Hrvatski reper Kandžija vrlo je brzo nakon debi albuma Narodnjaci  i hitova Jelena, Bicikl i U trendu osvojio publiku širom ex-Yu prostora. Duhoviti tekstovi koji ispod prvog sloja humora često kriju oštru društveno-političku kritiku posebno su došli do izražaja u prošlogodišnjem singlu Kriza. Kandžija dolazi na Trenchtown sa svojim pratećim bendom Gole žene.

Prvi solo album Bdata Džutima aka Timbeta - Praznik za uši, nekada člana čuvenih Bad Copy, mnogi iz hip hop zajednice smatraju najboljim prošlogodišnjim rep izdanjem u Srbiji. Bdat je svakako jedan od najoriginalnijih MC-jeva sa prostora bivše SFRJ.

The Mothership Orchestra će na kratko Horgošku šumu pretvoriti u Šervudsku, svojim raskošnim pop-rock aranžmanima i melaholičnim proengleskim izrazom koji mnogi porede sa onim što radi bend Tindersticks.

Pančevački reper Iskaz je nedavno objavio treći album Kritična masa (Vol. 1 – Eros), prošle godine je kao prateći MC nastupio na Trenchtownu sa grupom Sunshine, a ove godine će održati koncert sa svojim devetočlanim pratećim bendom. Njihova verzija crossover repa budite uvereni nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Pored gore pomenutih bendova na Maloj bini Trenchtown festivala ove godine će nastupiti i reggae sastav Smoke 'N' Soul, subotički rock bend Nafta koji predvodi Bane, nekadašnji frontmen grupe Džukele, hrvatski electro-dub kolektiv Bamwise, beogradski rock-reggae bend Teshki zulum, a i ove godine daćemo priliku nedovoljno afirmisanim grupama, kao i zapaženim lokalnim izvođačima, pa će koncerte održati i Temple of the Smoke, Neuroleptic trio, Save Da Hood, D Zoo i jedan od najinteresantnijih novih bendova u Srbiji – Ljudske potrebe.

makonda-tracker