Long Night: Dvočasovni nastup sastava Block Out trajaće tri sata

0
Block Out-u pripala je čast, kao vlasnicima obrade Beograd spava, da u tom smislu simbolično budu poslednji izvođači glavne Pozornice i uopšte prvog Long Night festivala, u noći subotu na nedelju u Domu omladine Beograda.
foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

Nastup beogradskih mračnjaka zvanično je najavljen da će trajati od 01:00 do 03:00 sata, ali zbog pomeranja časovnika u 02:00 jedan sat unapred, usled prelaska na letnje računanje vremena, Block Out će zapravo svirati čak do 04:00 ujutro u nedelju. Jedinstveni slučaj u muzičkoj istoriji da će dvočasovni nastup nekog benda trajati zvanično tri časa! Block Out nedavno je obradio numeru Beograd spava, sa kultnog albuma O je! iz 1983. godine grupe U škripcu, koju prati fascinantan crno/beli spot režisera Milana Kilibarde. Long Night festival biće prilika fanovima da prvi kupe ekskluzivni disk uz izdanju Long Play-a, sa potpisima članova Block Out-a, na kome će biti spot, kraća radijska i integralna devetominutna verzija pesme Beograd spava!

Gitarista Nikola Vranjković kaže da će njegov Block Out na Long Night-u odsvirati najverovatnije koncert sporog tempa i vrlo je moguće čak više novih pesma nego starih.

- Mi smo pre tri-četiri godine u klubu Living rum imali koncert koji je meni bio posebno drag. Svirali smo koncert sporog tempa. Još uvek se premišljamo, ali mislim da će takav biti i sada u DOB-u. Možda je sedeći koncert najbolji izraz? Biće dosta pesama koje publika može da peva. Ljudi znaju kojih ćemo sedam-osam pesama svirati sigurno - kaže Vranjković.

Ulaznice za prvi Long Play festival Long Night mogu se naći na blagajni DOB-a, i preko mreža Kardservisa, Tiketservisa i Eventima. Potrebno je izdvojiti 1.800 dinara za pojedinačnu, odnosno 3.000 za Kartu za dvoje.

Koncertna agencija Long Play odlučila je da deset godina uspešnog poslovanja proslavi organizovanjem svog prvog festivala nazvanog simbolično Long Night, koji će biti održan u subotu uveče 26. marta u Domu omladine Beograda uz nastupe 12 domaćih i regionalnih izvođača na čak tri bine, odnosno u tri dvorane. Satnicu pogledajte ovde.

makonda-tracker