Lajko Feliks i Ašhen Ataljanc u Bitef teatru

0
Violinista i zvezda world muzike Lajko Feliks održaće 20. marta u Bitef teatru veče improvizacija uz nastup balerine Ašhen Ataljanc
Foto: Edvard Molnar
Foto: Edvard Molnar

Lajko Feliks je violinista svetskog ugleda. Bio je član mnogih muzičkih sastava, nastupao je sa poznatim japanskim butoh plesačem Minom Tanakom, francuskim Noir desir sastavom, a zajedničke koncerte održao je i sa velikanima balkanske muzike: Aleksandrom Balaneskuom i Orkestrom Bobana Markovića. Nastupao je širom sveta, objavio je 13 albuma, piše i muziku za film i pozorište. Igrao je glavnu ulogu u filmu Delta Kornela Mundruca, a muzika koju je komponovao za ovo ostvarenje donela mu je priznanje za najbolju filmsku muziku te godine u Mađarskoj.

- Osnovu moje muzike čini osetljivost i izrazit zvučni kolorit instrumenta. Ne donosim nikakav novi muzički stil, samo hodam svojim putem, improvizujem i komponujem. Ne pravim razliku među muzičkim pravcima: sviram tradicionalne, klasične, rok, bluz, džez, i imrovizovane kompozicije - objašnjava Lajko Feliks svoj autentični umetnički izraz.

 

makonda-tracker