Arrested Development prvi put u Srbiji

0
Hip-hop legende Arrested Development po prvi put nastupaju u regionu, svoju turneju započinju koncertom u Zagrebu 7. juna, a završavaju 11. juna u Domu omladine Beograda!

Dvostruki dobitnici Gremija od 1991. godine šire jedinstveni hip hop stil koji će i domaća publika konačno imati priliku da čuje uživo! Nakon Zagreba, turneja ih vodi u Ljubljanu (8.jun), Rijeku (9.jun), Sarajevo (10.jun) te Beograd (11.jun).

Arrested Development je američka alternativna hip hop grupa koju su osnovali Spič i Hedlajner kao pozitivnu, afrocentričku alternativu gangsta rapu popularnom ranih devedesetih godina. Prvi album 3 years, 5 Months & 2 Days in the Life Of… naziv je dobio po vremenu koje je bilo potrebno da im se ponudi snimanje albuma od početka njihovog delovanja – tačno 3 godine, 5 meseci i 2 dana! Ovo izdanje se i danas smatra jednim od remek dela rap muzike, a pesme Tennessee, People Everyday i Mr.Wendal dospele su na listu Top 10 singlova.

Godine 1993. osvojili su 2 Gremija – za najboljeg novog izvođača i za najbolje rap izvođenje dua ili grupe, a magazin Rolling Stone proglasio ih je grupom godine.

Sa filmskim rediteljem Spajkom Lijem sarađivali su na filmu baziranom na životu Malcolma X-a, i snimili pesmu Revolution koja se pojavila na soundtracku za film.

Nakon kratkog razlaza sredinom devedesetih zbog kreativnih razlika i Spičeve solo karijere, grupa se ponovno okupila i sa stvaranjem ne prestaje do danas. Osobine njihovog zvuka ostaju jedinstvene - uz The Roots, radi se svakako o hip hop bendu koji najviše polaže na dobro sviranje.

Danas nastupaju u osmoočlanoj postavi, a spiritualni vođa grupe Baba Oje sa svojih 77 godina najstariji je čovjek koji se bavi hip hopom: striktni vegetarijanac, vozi rolere i pleše – jedinstven je po svemu.

Nedavno su na NBC televizijskom takmičenju Hit Me Baby One More Time izveli svoj hit Tennessee, obradili pesmu Heaven Los Lonely Boysa i odneli pobedu! Nagradu od 20 000 dolara donirali su UNICEF-u za pomoć ženama u Kongu. Do sada su izdali 9 studijskih albuma, a junskim koncertima regionalnu publiku počastiće najvećim hitovima iz svoje bogate karijere.

 


makonda-tracker