Magnifico u Beogradu

Slovenački doajen balkanskog zvuka Magnifico svoj prvi veliki nastup u karijeri u Beogradu imaće 26. marta na prvom Long Night festivalu u Domu omladine.
0
1 / 3 Foto: Michael Mann

Ludilo koje se sprema Beograđanima biće tim veće što Magnifico na festivalskoj bini u sali Amerikana nastupa pre svog muzičkog saborca i kuma - Ramba Amadeusa! Uz to, Magnifico je autor velikog hita Samo malo iz filma Montevideo, Bog te video.

- Ispada da mi je ovo prvo veće predstavljanje u Beogradu. Sviraću svoj klasični repertoar. To su uglavnom zadnje dve ploče. Naravno da ću da uključim par numera koje sam radio za film. Rekli su mi da su ljudi u Srbiji lepo prihvatili Montevideo, što mi je naročito drago, i to ću zapakovati unutra. Biće to specijalno veče za mene, bend, a nadam se i beogradsku publiku - najavljuje Magnifico.

Radeći muziku za srpski bioskopski megahit Montevideo, Bog te video, Magnifico je u film ubacio i pesmu Samo malo, koja je u raznim youtube inkarnacijama dostigla status hita sa preko 300.000 pregleda. U Montevideu Magnifico se pojavljuje kao šlager-pevač koji izvodi Samo malo.

- Samo malo je odavno u mom redovnom repertoaru. To je moja pesma sa pretprošlog albuma. Ona je napravila super put po Evropi, ali ne kao Samo malo već kao Giv mi mani. Oblik u kome je sviramo zavisi kakve smo volje. Izgubili smo se i mi od raznih varijanti koje smo svirali - kaže Magnifico.


makonda-tracker