proslava jubileja

Od Beovizije do međunarodnog uspeha: Veliki koncert grupe "Zemlje gruva" 8. novembra u SKC-u

0

"Zemlja gruva" ove godine slavi deset godina od svog prvog pojavljivanja na sceni, velikim koncertom u Beogradu, 08. decembra, u kultnoj sali SKC-a.

Zoe Kida, Milovan i Konstrakta iz grupe 'Zemlja gruva
Zoe Kida, Milovan i Konstrakta iz grupe "Zemlja gruva"foto: Kosta Đuraković

Prvo pojavljivanje "Zemlje gruva" na sceni bilo je na Beoviziji 2008. godine, zapaženim nastupom sa pesmom "Čudesni svetovi".

 

Nakon objavljivanja prvog albuma "WTF is Gruvlend" iz 2010.godine, i hitova "Najlepše želje" i "Nisam znala da sam ovo htela", "Zemlja gruva" je odmah prepoznata kao pionir novog pop zvuka, ne samo u Srbiji već i na teritoriji nekada velike države.

 

grupa 'zemlja gruva
grupa "zemlja gruva"foto: Kosta Đuraković

Kao mnogočlani bend, sa upečatljivom duvačkom sekcijom, tri različita vokala specifičnog izraza, "Zemlja gruva" je autentična pojava koja u narednoj dekadi nije dobila konkurenciju na domaćoj sceni. Koncertno aktivan bend, koji iz sebe ima dva albuma i maksi singl, saradnje sa drugim muzičarima i komercijalne saradnje, muziku stvara u okviru sopstvenog studija Gruvlend.

 

 Kada pogledamo šta smo postigli za ovih 10 godina možemo da kažemo da smo zadovoljni. Pre svega, uspeli smo da održimo kontinuitet i fokus na stvaranju muzike koju volimo i mislimo da smo obezbedili jedno sigurno i prepoznatljivo mesto na sceni. Mi to vidimo kao razlog za slavlje sa našom publikom. Pozivamo vas na vrhunsku žurku kojom ćemo započeti sledeću dekadu gruva! „ poručuju vlasnici hitova koa što su su "Jednom je sada", "Sudopera", "U opasnosti", "Afrika", "Jače manijače""Đango", "Vucibatina"...

 

"Zemlja gruva" će publici u Beogradu pružiti nastup kojim će se bend pokazati u punom sjaju, sa dragim gostima na sceni i posebno pripremljenim repertoarom.

 

 

makonda-tracker