muzika

Veseli decembar uz dobar džez: "Nišville u Beogradu" sa "Eyot" i "Gipsy Kings"

0

U velikoj dvorani i foajeu Sava Centra će biti održanih pet koncerata i dve umetničke izložbe povodom popularnog festivala

foto: Dimitrije Nikolić
foto: Dimitrije Nikolić

U nedelju, 2.decembra od 20h u akciji decentralizacije kulture "Nišville u Beogradu", održaće se pet koncerata i dve izložbe u velikoj dvorani i foajeu Sava Centra u Beogradu.

 

U velikoj dvorani Sava Centra nastupiće:

 

"Nišville Big Band" sa dirigentom Dr. Dragoslavom B. Petrovićem

 

- "Eyot", najbolji srpski jazz sastav u međunarodnim okvirima

 

- Legendarna grupa "GIPSY KINGS" sa osnivačem Pakom Balardom, ovogodišnjim dobitnikom "Nišville Grand Prix" festivala "Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

 

grupa 'EYOT
grupa "EYOT"foto: Kiki Radosavljević

U foajeu Sava Centra nastupiće:

 

- "Nišville Youth Orchestra", koji je nastao kao deo evropskog RYCO projekta Sarajevo – Niš – Tirana

 

- "Jayus Jazz", sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje "Nišville jazz festivala"

 

Pored koncerata, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave "Art to go jazzy", kao i ilustracije strip autora ovogodišnje "Striporame", među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.

 

Grupa 'Gipsy Kings
Grupa "Gipsy Kings"foto: promo

"Nišville" će ovom prilikom uputiti poziv svim ministrima i poslanicima Skupštine Srbije da osete deo specifične atmosfere najvećeg umetničkog festivala Srbije i jednog od 10 najboljih evropskih festivala po Gardianu, u nadi da će festival ubuduće imati značajniju pomoć države, ne samo kao umetnički brend, već i kao lider promocije kulturnog turizma juga Srbije.

 

'Nišville big band
"Nišville big band"foto: promo

Ulaznice u prodaji na blagajni Sava Centra i na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara od srede, 31. oktobra 2018.

 

 

 

 

makonda-tracker