uskoro

Legendarni pevači za "Veče sevdalinki" 8. novembra

0

Jedinstveni koncertni program pod nazivom „Veče sevdalinki“ koji polako postaje i tradicionalni, i ove godine će biti u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Nedžad salković
Nedžad salkovićfoto: promo

Svu lepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pesama, će izvoditi doajen, Nedžad Salković, Nedeljko Bilkić, Izeta Milišić, Reuf Feković, Marija Šestić, Azra Husarkić, Elma Hadžić te posebni gosti, vrsni pevači sevdalinki, Hari Mata Hari i Saška Janks. Pevače će pratiti vrhunski 12-člani orkestar maestra Dinka Mujanovića.

 

Jedan deo koncerta će biti posvećen Nedžadu Salkoviću i proslavi njegove 60-godišnje vrhunske pevačke karijere: “ Radujem se što ću se ponovo družiti sa sa publikom regiona. Za ljubitelje sevdalinki to je praznik jer uživamo zajedno u vanvremenskim pesmama i prenosimo jedni drugima emocije. I posle ovoliko godina bavljenja muzikom jedva čekam da izađem na scenu i da zapevam“, poručuje Nedžad Salković princ bosanskih sevdalinki kako su ga odavno kolege prozvale.

 

Na koncertu će se proslaviti 60 godina pevačke karijere Nedžada Salkovića
Na koncertu će se proslaviti 60 godina pevačke karijere Nedžada Salkovićafoto: Promo

Beogradska publika 8.novembra će imati prilike da uživa u pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a neke od njih su: "Žute dunje", "Tebi majko misli lete", "Emina", "Ne klepeći nanulama", "Čudna jada od Mostara grada", "S one strane Plive", "Lijepi li su mostarski dućani", "Moj dilbere", "Snijeg pade na behar na voće", "Jutros mi je ruža procvjetala", "Kad ja pođoh na Bembašu", "Vino piju age Sarajlije" i mnoge druge te mogu očekivati koncertnu večer za dušu i pamćenje.

 

 

makonda-tracker