Platinasti tiraž Obojenog programa, zlatni Marko Nastić i Ritam nereda

Sinoć je u klubu Gun predstavljena kampanja WeShareMusic Exit Festivala koja obuhvata promociju izvođača kroz niz različitih akcija, a E-Play, Marko Nastić, Ritam nereda i Obojeni program dobili su i plakete za tiraže
0
1 / 4

U okviru promocije nastupali su izvođači Kanda Kodža i Nebojša, Nežni Dalibor, The Good Guys i Marko Nastić, a dodeljene su i plakete Exit Label za albume sa najvećim brojem preuzimanja sa sajta exitmusic.tv. Plaketu za srebrni tiraž za 10 000 preuzimanja dobio je E-Play; nagradu za zlatni tiraž predviđen za albume sa više od 25 000 preuzimanja dobili su Fatboy Jr (Marko Nastić) i Ritam nereda, dok je plaketu za platinasto izdanje sa preko 50 000 preuzimanja dobio Obojeni program.

Exit online Label postoji od 2009. godine i do sad je na njemu objavljeno 16 izvođača. Godinama unazad Exit organizuje konkurs Play@Exit kao prostor za nove i nedovoljno afirmisane bendove na Exit Festivalu. Prošle godine pokrenuta je Exit Muzička konferencija i započeta saradnja Exit Festivala sa drugim evropskim festivalima sa ciljem promocije domaće i regionalne scene i razmene bendova. Sve ove pojedinačne akcije od 2011. biće uobličene u celinu pod nazivom WeShareMusic.

Predstavljeni su i bendovi domaće scene koji će nastupati na Exitu 2011. Pored starog dobrog rokenrola Partibrejkersa, Exit će ugostiti novu rege senzaciju koji su na etiketi objavljeni krajem prošle godine, Irie FM, kao i srpski audio-vizuelni dvojac popularan među klupskom publikom, The Good Guys. Pored njih, za Exit su potvrđeni i Petrol, koji u toku 2011. planiraju da izdaju svoj poslednji album na Exit etiketi, kao i mladi bend nove srpske scene, Svi na pod.

makonda-tracker