Proslavite s Divljanom stogodišnjicu Dana žena!

0
Vlada Divljan i njegova Nevladina organizacija proslaviće značajan jubilej - prvi vek praznika Dana žena, koncertom 8. marta u velikoj dvorani Doma omladine Beograda.
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Već tradicionalni, treći Divljanov osmomartovski koncert, posle prošlogodišnjeg uspešnog izleta u Dom sindikata sada ponovo u rokerskoj Meki DOB-u, biće i prilika da se obeleži stota godišnjica od prve proslave Međunarodnog dana žena, koja je pokrenuta neverovatno davne 1911. godine na inicijativu komunističke Druge internacionale.

- Posle toliko vremena i promene društveno-političkog sistema 8. mart je dobio neke potpuno drugačije konotacije. Ipak, 8. mart je praznik koga se vredi sećati, jer je pre svega ustanovljen kao podsetnik na začetke ostvarivana ženskih prava. Ima dobru i pametnu priču i mislim da ima više razloga da ga slavimo nego mnoge druge praznike, možda manje bitne - kaže Divljan.

Nastanjen poslednjih godina u Beču, dok članstvo NVO boravi u Beogradu, Divljan kaže da im se puno stvari dešava bez mnogo planiranja, i da mu je stoga osmomartovski koncert važan kao konstanta i prilika da se jednom godišnje vidi sa svojom publikom i podele određene stvari.

- Napisao sam gomilu ljubavnih pesama i uvek je bilo dosta ženske publika na mojim koncertima, drago mi je što sam u čitavu priču krenuo, i nadam se da ćemo je održati još neko vreme. Sa prethodna dva osmomartovska koncerta, sudeći po reakcijama najviše po Fejsbuku, publika je otišla zadovoljna i srećna. Shvatili su taj mali odmak i ironiju u čitavoj stvari - ističe Divljan.

Pred novo druženje sa beogradskom publikom za Dan žena, Idol Divljan je posle dužeg vremena snimio novu pesmu Zvuk ulice, sa sve popularnijim sastavom Svi na pod! za njihov prvi album predviđen da se pojavi na proleće.

Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni DOB, kao i preko mreža Kardservisa i Eventima, po ceni od 1.200 dinara, a romantična Karta za dvoje košta 2.000 dinara.

makonda-tracker