Jinxi razvalili SKC

Zagrebački Jinx od ponedeljka uveče mogu se sa pravom nazvati prvorazrednom pop senzacijom u Srbiji, što su na najbolji način potvrdili koncertom održanim za Dan zaljubljenih u krcatoj i rasprodatoj velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra Beograda.
0
1 / 6 Foto: Aleksandar Zec

Džinksi su izazvali pažnju u Srbiji nastupom na festivalu Exit 2007. godine u Novom Sadu, u koji su se vratili u novembru 2009. pred krcatu Tremu, istovremeno održavši uspešnu beogradsku premijeru u punoj dvorani Amerikana Doma omladine. Sada je došao na red veći SKC, u kome je trijumfalni koncert Džinksa završen posle skoro dva časa uz dva bisa.

Bend pevačice Jaje, gitariste Cocoa Moskita i drugova pokazao je koncertnom promocijom novog CD albuma Diksilend, pred fantastično raspoloženim Beograđanima, da je njihova popularnost u Srbiji podignuta bar za još jedan stepenik više. Kada se budu vratili u Beograd da li će tada već velika dvorana SKC-a biti premala za Džinkse?

Šta reći o drugom beogradskom koncertu Džinksa? Jaja je pevala, a zdušno ju je pratila u tome beogradska publika, sa;injena dobrim delom od brojnih zaljubljenih parova, koji su iskoristili povoljnu priliku da uzmu Long play-ovu romantičnu i povoljniju Kartu za dvoje. Ostaje da se vidi koliko će se ispuniti Cocova nada da se bar neko od pojedinaca zaljubi na koncertu, ali Džinks su dali sve od sebe da se za to stvori povoljna atmosfera...

Na plaži je bio jedan od brojnih vrhunaca koncerta, sa Ljetom atmosfera je postala vrela, i gotovo na tački ključanja u Tamo gdje je sve po mom. Osim klavijatura, basa, bubnja i duvača, na bini se našlo mesta i za daire i bendžo. Stigao je Padobran, a uz Smijem se orio se SKC. Jinx su podsetili kako gruva najbolji sofisticirani retro soul pop bend ovog delu sveta.

Beograda je plesao, tresao se i orio uz Ruke, Na čemu si ti i Bye Bye Baby Bye, za kraj zvaničnog dela. Pravi kraj stigao je nekoliko ovacija i dva bisa kasnije uz Jaju praćenu samo klavijaturama i trubom u Čuvaru močvara i trava, da bi potom Jinx u punom sastavu grunuli Da smo se voljeli manje.

makonda-tracker