novo

Nagrađivani pisac prelazi na drugi teren: Igor Marojević objavio rokenrol album

0

Promocija albuma “Da Se Ne Zameri” pisca i rokera Igora Marojevića, izdanje Metropolis Music, održava se u četvrtak 27. septembra od 12h u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21. Na promociji će govoriti Bane Lokner, Milan Milosavljević Burda-producent albuma i autor.

Igor marojević
Igor marojevićfoto: Promo

Igor Marojević je rođen 1968. godine u Vrbasu. Diplomirao je Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Među njegovim knjigama (izdavačka kuća „Laguna“) najviše se izdvajaju romani „Prave Beograđanke“, „Žega“ , „Šnit“, „Majčina ruka“ i tek izašli roman "Tuđine", kao i knjige priča „Mediterani“ i „Beograđanke“, najkomercijalnija zbirka srpske kratke umetničke proze 21. veka. Dobio je više književnih nagrada, između ostalog „Károly Szirmai“, Nagradu iz Fonda „Borislav Pekić“ i „Desimir Tošić“. Njegova dela ili njihovi odlomci objavljivani su na petnaestak jezika. U Španiji i Srbiji mu je izvedeno četiri drame.

 

Album Igora Marojevića
Album Igora Marojevićafoto: Promo

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, Igor se bavio i rokenrolom. Bio je pevač, teksopisac i kompozitor benda „Stvarno Kvarno“ sa kojim je objavio istoimeni album 1991. Album „Da Se Ne Zameri“ u izdanju Metropolis Music, sažima njegov muzički rad u međuvremenu. Marojević potpisuje sve kompozicije i tekstove, osim jedne obrade za koju je uradio aranžman. Glavni aranžer je producent Milan Milosavljević Burda, u čijem beogradskom studiju je album i snimljen.

 

 

makonda-tracker