U prodaji ulaznice za koncert grupe Gregorian

Danas počinje prodaja ulaznica za koncert sastava Gregorian, koji se održava u Velikoj dvorani Sava centra, desetog marta sa početkom od 20.30 časova. Ulaznice po cenama od 1900, 2500 i 2900 dinara prodaju se na blagajni Sava centra i u Bilet centru
0
1 / 3

Genijalni Frank Peterson, koji stoji iza grupe Gregorian, odavno se dokazao uspehom projekta Enigma, kao i saradnjom sa velikim imenima svetske muzičke scene, kao što su Sara Brajtman, Ofra Haza, Hoze Kareras, Alanah Majls, Placido Domingo, Andrea Bočelli i drugi. 

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian izvode obrade poznatih pop i rok pesama, a osam vrhunskih pevača i pevačica Amelia Brajtman, sestra poznatije Sare Brajtman, odevenih u odore monaha, stižu u Beograd sa svojim pratećim petočlanim bendom, impresivnom scenografijom i tehnikom kao i muzičko-scenskim nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom sveta. Vrhunski kvalitet vokala ovog jedinstvenog benda prepoznali su i Holivudski producenti, pa je muzika  Gregoriana  prisutna i u filmskim hitovima kao što su Hari Poter, Gospodar prstenova i Ratovi zvezda.

Preko pet miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih live koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste. U maju 2009. godine povodom posete Pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an. Pre koncerta u Beogradu, Gregorian će održati i koncert u  Zagrebu devetog marta. Najviše o njihovim nastupima govori podatak da samo tokom februara imaju čak 28 nastupa. Da su popularni u susednoj Hrvatskoj dokazali su 2009. i 2010, kad su ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali bez ulaznice. Koncertima u  Zagrebu i Beogradu, Gregorian nastavljaju svoju svetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom The Drk Side Of The Chant Tour 2011  promovisaće album  Masters Of Chant Vol. VII na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kejt Buš, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album The Dark Side Of The Chant koji se pojavio pre mesec dana.

makonda-tracker